Bastien Mackels komt zaterdag 18 augustus aanstaande weer als coureur in actie op eigen bodem. De Belg gaat samen met landgenoot Wim van den Broeck in de kleuren van het Wilbers J&I Racingteam van start tijdens de 2019 editie van de Spa- Francorchamps 6 Heures Moto.

Vlak voor aanvang van het seizoen kreeg Bastien Mackels te horen dat zijn team, het Duitse Wilbers BMW Racing, zich terugtrok uit het IDM. Mackels kwam hierdoor in eerste instantie zonder team te zitten en zag zijn kansen voor een topklassering in het Duitse wegrace kampioenschap hiermee nog voordat er een race verreden was in rook opgaan.

De vice IDM Superbike 1000 kampioen van 2018 wist vervolgens voor de Endurance World Championship ronde, de Oschersleben 8H, nog een plaats te verwerven in het Eva RT Webike Trickstar team. De Belg presteerde dusdanig goed tijdens dit evenement dat het Japanse team hem ook uitnodigde om deel te nemen aan een wedstrijd in het Asia Road Racing Championship en de bekende Suzuka 8H, de finaleronde van het Endurance World Championship.

Naast deze deelname kreeg Mackels vervolgens ook nog de mogelijkheid om voor Wilbers Racing BMW de nieuwe BMS 1000 RR te testen.

Maar er is nog meer nieuws, terwijl Mackels zich in Japan voorbereidt op het prestigieuze Suzuka 8H evenement kan het Belgische J&I Racingteam melden dat men tijdens de 2019 editie van de Spa- Francorchamps 6 Heures Moto met een tweede team aan de start zal verschijnen.

Het Belgische team is namelijk een samenwerking aangegaan met Wilbers Racing BMW. Door deze samenwerking, mogelijk gemaakt door sponsor Artinar uit Nieuwerkerken, zal het team dus niet met één maar met twee teams aan de start verschijnen.

Naast de deelname van Ives Aerts en Wim Boekestijn, die het eerste en reeds bestaande team vormen, zullen Mackels en Wim van den Broeck het tweede team vormen, het team dat onder de naam Wilbers J&I Racingteam aan de start zal verschijnen.

Ives Aerts: “We hebben deze constructie op poten gezet om de vaste sponsoren van het j&i racingteam iets extra te geven tijdens deze wedstrijd. Door de samenwerking met dit professioneel team en de komst van deze twee topcoureurs hopen we onze sponsoren een prachtige dag te kunnen bezorgen waarbij we natuurlijk tevens hopen op een mooi eindresultaat. Ik wil al onze sponsoren die dit mede mogelijk gemaakt hebben dan ook al op voorhand bedanken. Wij kijken als team uit naar een mooie 2019 editie van de Spa- Francorchamps 6 Heures Moto.”

De 2019 editie van de Spa- Francorchamps 6 Heures Moto wordt verreden op zaterdag 18 augustus, plaats van handeling is natuurlijk het bekende Spa-Francorchamps circuit.