Bautista domineert ook Superpole race in Aragon, Van der Mark crasht

107
alvaro-bautista
Alvaro Bautista | foto© Randy van Maasdijk

Alvaro Bautista heeft zondagochtend in Aragon ook de Superpole race van de Motocard Aragon Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur domineerde opnieuw van start tot finish en kwam na tien ronden als winnaar over de finish voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Michael van der Mark was betrokken bij een crash in de eerste bocht, kon zijn race weliswaar vervolgen maar meer dan een vijftiende plaats zat er na het voorval niet meer in.

Bij de start was het Alvaro Bautista die meteen de leiding nam voor Sandro Cortese en Alex Lowes terwijl Ruben Rinaldi in de eerste bocht ten val kwam en daarbij Nederlander Michael van der Mark meenam. Rinaldi liep daarbij een blessure op en werd overgebracht naar het medical centre terwijl Van der Mark even later met de nodige achterstand zijn race kon vervolgen.Terwijl Bautista meteen een gaatje sloeg op de rest van het veld was het Lowes die al snel Cortese passeerde. Jonathan Rea kwam vervolgens sterk naar voren, passeerde eerst Cortese om vervolgens een ronde later ook Lowes te verschalken.

Halverwege de tien ronden tellende race was het Bautista die nog steeds de leiding in handen had. Op ruim twee seconden volgde Rea met in zijn wiel Lowes terwijl Chaz Davies alleen rijdend op bijna vier seconde als vierde doorkwam. Laverty voerde op de vijfde plaats rijdend een grote groep aan.

In de zesde ronde was het Markus Reiterberger die zijn BMW met een technisch probleem langs de kant parkeerde en daarmee zijn tweede DNF van het weekend achter zijn naam kreeg.

Achter de nog steeds ruim aan de leiding rijdende Bautista profiteerde Davies van de om de tweede plaats duellerende Rea en Lowes. De Ducati coureur wist in de zevende ronde de aansluiting te vinden bij het tweetal waardoor er een driestrijd ontstond voor de ‘best of the rest’ positie in deze race.

De leidende positie van Bautista kwam in de slotfase van de race geen moment meer in gevaar waardoor de Spanjaard voor zijn thuispubliek de achtste zege van het seizoen scoorde en zijn ongeslagen status dit seizoen wist te behouden.

Rea wist de strijd voor de tweede plaats in zijn voordeel te beslissen en daarmee zijn achtste tweede plaats van het seizoen veilig te stellen. Lowes volgde op de derde plaats terwijl Davies met de vierde plaats net naast het podium greep.

Op ruim negen seconden werd Sykes vijfde die daarmee voor de tweede opeenvolgende keer BMW een top vijf klassering bezorgde. Eugene Laverty werd zesde gevolgd door Leon Haslam, Jordi Torres, Sandro Cortese terwijl Toprak Razgatlioglu in deze race de top tien completeerde.

Marco Melandri, die ook de nodige hinder ondervond van de crash van Rinaldi en Van der Mark in de eerste ronde, passeerde als elfde over de finish terwijl er voor de Nederlander door het voorval niet meer inzat dan de vijftiende plaats.

De tweede WorldSBK race in Aragon gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App