Álvaro Bautista heeft zaterdagochtend in de Superpole sessie voor de WorldSBK klasse op MotorLand Aragón de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position op zijn naam geschreven. Achter de Spanjaard noteerden de indrukwekkende Sandro Cortese en Tom Sykes de tweede en derde rondetijd. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde. 

Zaterdag om 11:00 uur gingen de lichten op groen voor de 25 minuten durende kwalificatiesessie voor de World Superbike klasse op MotorLand Aragón. Het was nog steeds behoorlijk fris rond het Spaanse circuit met temperaturen net boven de 10°C, echter hield dit de coureurs niet tegen om zeer snelle rondetijden te rijden.

In deze 25 minuten durende Superpole reden de coureurs eerst hun ronden op de normale racebanden waarna in de slotfase de speciale kwalificatieband werd gemonteerd, een zeer zachte band die voor optimale grip zorgt maar slechts twee ronden mee gaat.

Opnieuw bleek de dit seizoen nog ongeslagen Álvaro Bautista te sterk te zijn voor de concurrentie en behaalde de Spanjaard met een 1’49.049 zijn tweede pole position op rij. WorldSBK rookie en huidig WorldSSP kampioen Sandro Cortese wist te verrassen door zich als tweede te kwalificeren met Tom Sykes daarachter op de derde plaats. Beide coureurs waren in het bochtige gedeelte sneller dan Bautista maar verloren in de vierde sector, waar het één kilometer lange rechte stuk zich bevindt, ongeveer een halve seconde ten opzichte van de Ducati coureur.

Alex Lowes kwalificeerde zich als vierde voor Ducati coureurs Michael Ruben Rinaldi en Eugene Laverty. De zevende tijd kwam op naam van BMW coureur Markus Reiterberger met verder Chaz Davies, Jordi Torres en een teleurstellende Jonathan Rea in de top tien. Nederlander Michael van der Mark kwam niet verder dan de elfde rondetijd.

Een crash was er nog voor Marco Melandri, de Italiaan ging onderuit in bocht 2 maar bleef ongedeerd.

De eerste WorldSBK race op MotorLand Aragón gaat vanmiddag om 14:00 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App