Alvaro Bautista heeft vrijdagochtend op Circuito San Juan Villicum de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Motul Argentinean Round. De Ducati coureur was het snelst in deze sessie, waarin er door een erg vies en smerig Argentijns circuit weinig actie was, voor Jonathan Rea en Michael Ruben Rinaldi. Michael van der Mark sloot deze eerste vrije training af als zevende.

Op het Circuito San Juan Villicum openden de WorldSBK vrijdag de eerste dag van de Motul Argentinean Round met hun vijftig minuten durende eerste vrije training. Het begin was aarzelend, de rondetijden bleven ver verwijderd van de gereden rondetijden een jaar geleden en een groot deel van de coureurs keek tijdens deze eerste sessie van het weekend dan ook de kat uit de boom. De belangrijkste reden, een nog heel erg smerig en stoffig Circuito San Juan Villicum waar niet fatsoenlijk op te rijden bleek

Terwijl een aantal coureurs het probeerde in de beginfase van de sessie werd het vervolgens weer steeds rustiger op de baan, sterker nog in de slotfase stond nagenoeg iedereen weer binnen en stonden in de meeste pitboxen de gezichten op onweer. Een blamage, hier reizen we niet voor naar Argentinië en hier is het laatste woord nog niet over gesproken waren veel gehoorde uitspraken. Nadat er incidenteel nog een coureur op de baan te vinden was en in de slotfase ook de bekende namen nog even de moeite namen om een paar rondjes te rijden tikte de tijd weg.

Uiteindelijk was het Alvaro Bautista die het beste met deze vervelende omstandigheden om kon gaan en na 50 minuten het snelst was. De Ducati coureur noteerde een snelste ronde van 1’45.191 en was daarmee het snelst voor Jonathan Rea, Michael Ruben Rinaldi, Toprak Razgatlioglu en Jordi Torres.

De zesde rondetijd werd op de klok gezet door Alex Lowes gevolgd door Michael van der Mark, Loris Baz, Sandro Cortese en Marco Melandri.

Later op de dag om 20:00 uur (NL tijd) komen de WorldSBK coureurs nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

Vorig jaar
Nadat de coureurs het afgelopen seizoen tijdens de eerste vrije training ook te maken kregen met een erg vies Circuito San Juan Villicum werd er destijds in de eerste sessie een snelste rondetijd op de klok gezet van 1’44.096 en was de snelste rondetijd in de kwalificatie een 1’39.012.

 

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App