Álvaro Bautista heeft vrijdagmiddag ook in de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op MotorLand Aragón de snelste rondetijd gereden en sluit daarmee de eerste dag op het Spaanse circuit als snelste af. Alex Lowes en Jonathan Rea eindigden de dag op de tweede en derde plaats, Nederlander Michael van der Mark kwam niet verder dan de twaalfde rondetijd. 

Vrijdagmiddag om 15:00 uur gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de World Superbike klasse op MotorLand Aragón. Nadat de dag zeer koud en bewolkt begon had de zon zich rond de middag laten zien en werd het warmer. Echter hadden de wolken zich bij aanvang van deze tweede vrije training weer samengepakt en was de verwachting dat er enkele druppels zouden gaan vallen.

Dit hield de coureurs niet tegen om meteen vanaf het begin snelle rondetijden te rijden. Álvaro Bautista, Alex Lowes, Jonathan Rea, Tom Sykes en Markus Reiterberger hadden al na vijf minuten hun tijd van de eerste vrije training verbeterd. Met name voor Bautista was dat indrukwekkend aangezien zijn tijd in FP1 al zeer scherp was. Wel was het verschil met de concurrentie nu niet zo groot en was Lowes een halve seconde verwijderd van de Spanjaard.

Nederlander Michael van der Mark had enkele minuten vertraging bij aanvang van de sessie aangezien zijn Yamaha YZF-R1 te maken had met een technisch mankement. Het Pata Yamaha team had dit echter gauw weer onder controle waardoor de 26-jarige Rotterdammer het Spaanse circuit op kon.

Na een kwartier werd Tom Sykes de eerste crasher. De voormalig WorldSBK wereldkampioen vroeg teveel van de voorkant van zijn BMW S1000 RR bij het ingaan van bocht 1 en schoof onderuit. De Brit kon zijn machine zonder problemen weer oppakken en terugkeren naar de pitbox.

Met minder dan twintig minuten te gaan vielen de eerste druppels rond het MotorLand Aragón. Ondanks dat het gros van de coureurs besloot om de pitbox op te zoeken leek de regen niet door te zetten en bleef een aantal coureurs gewoon hun ronden rijden.

In de slotfase werd het tempo nog eens opgeschroefd en probeerden veel coureurs om een snelle ronde op de klok te zetten. In de eerste drie sectoren, waar veel bochtige secties zijn, wisten onder andere Jonathan Rea en Tom Sykes sneller te zijn dan Bautista, echter verloor men ruim een halve seconde in de vierde sector waar het één kilometer lange rechte stuk zich bevindt. Hier is de Ducati behoorlijk in het voordeel en is het ruim tien km/h sneller op topsnelheid.

Toch begon het bij het vallen van de vlag weer te regenen en uiteindelijk sloot Bautista ook deze sessie als snelste af met een 1’49.607. Een halve seconde daarachter eindigde Lowes de eerste dag in Spanje als tweede voor Rea. De vierde tijd kwam op naam van Sykes met Laverty en Cortese achter zich. Verder klokten Haslam, Reiterberger, Rinaldi en Davies een tijd in de top tien. Voor Michael van der Mark was het een lastige sessie, de Nederlander noteerde de twaalfde rondetijd.

Na afloop van de tweede vrije training zochten we Van der Mark op en vroegen hem naar een eerste reactie. Beluister het verhaal van de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur via onderstaande audiolink:

 

De derde vrije training voor de WorldSBK klasse op MotorLand Aragón gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 11:00 uur en race 1 om 14:00 uur.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App