Beaubier en Fong winnen Superbike races op Road America voor publiek

305
Bobby Fong - Road America | foto© Suzuki Racing

Cameron Beaubier en Bobby Fong waren dit weekend de winnaars van de twee MotoAmerica Superbike races op Road America in Wisconsin. Het was het tweede raceweekend voor het MotoAmerica kampioenschap op hetzelfde circuit, echter werden er ditmaal ook weer toeschouwers toegelaten. 

Dit weekend werd de tweede ronde van het MotoAmerica kampioenschap verreden op Road America in Wisconsin. Vier weken geleden werd op hetzelfde circuit de seizoensopener gehouden zonder publiek, echter werden fans dit weekend weer toegelaten.Net zoals vier weken geleden was Cameron Beaubier, de viervoudig kampioen en titelverdediger, wederom veruit het sterkst en leek hij weer een uiterst dominant weekend te gaan hebben. In de kwalificatie was de Yamaha coureur dan ook 0,6 seconde sneller dan zijn naaste belager en Beaubier won race 1 met een voorsprong van ruim zes seconden. In deze eerste race werd Bobby Fong tweede en wist Kyle Wyman als derde te finishen. Voormalig MotoGP racewinnaar Toni Elias kwam als vierde over de streep voor Matthew Scholtz en voormalig World Superbike coureur Jake Gagne, die drie jaar geleden de plaats van de overleden Nicky Hayden overnam bij het Ten Kate Racing Team, eindigde als zesde.

In race 2 mocht Beaubier wederom vanaf pole position vertrekken en wist hij al snel een gaatje te slaan naar de achtervolging. Echter maakte de Amerikaan in de tweede ronde zijn eerste fout van het seizoen en verloor hij de voorkant van zijn Yamaha YZR-R1 bij het ingaan van de eerste bocht. Hij kon de machine weer oprapen en zijn weg vervolgen maar Beaubier besloot de pitbox direct op te zoeken.

Hierdoor was het M4 Ecstar Suzuki coureur Bobby Fong die de overwinning op zijn naam mocht schrijven met daarachter Jake Gagne en Kyle Wyman op het podium. Matthew Scholtz werd vierde voor voormalig Moto2 coureur Josh Herrin en David Anthony.

Het volgende MotoAmerica raceweekend zal plaatsvinden in het weekend van 31 juli t/m 2 augustus op de Road Atlanta Raceway in Atlanta.

 

Handige links MotoAmerica ronde 2: Road America

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App