Kas Beekmans zal de laatste twee wedstrijden van het seizoen in Albacete en Valencia aan de start verschijnen in de European Talent Cup. De 14-jarige coureur uit Boxtel wordt daarmee de vijfde Nederlander die dit seizoen van start gaat in deze jonge talenten competitie.

Naast de vaste Nederlandse deelnemers Ruben Bijman, Colin Velthuizen, Rick Dunnik en de reeds voor de laatste wedstrijden ingeschreven Zonta van den Goorbergh zal ook de jonge Kas Beekmans tijdens de laatste twee European Talent Cup wedstrijden van het seizoen in Albacete en Valencia aan de start verschijnen.

De 2017 Molenaar NSF 1000 Championship kampioen maakt sinds dit seizoen deel uit van de Dutch Racing Academy en maakte de afgelopen maanden veel testkilometers op een Moriwaki M250H machine. Om goed voorbereidt te zijn op een eventuele vaste deelname aan de European Talent Cup in 2019 is er besloten om tijdens de twee laatste wedstrijden van het seizoen ervaring op te doen en van start te gaan in deze competitieve klasse van het FIM CEV Repsol.

Beekmans zal in Albacete en Valencia aan de start verschijnen op een machine van Ernst Dubbink Eveno Racing Team, eenzelfde machine waarop Bijman dit seizoen actief is binnen het team van voormalig coureur Ernst Dubbink.

Kas Beekmans: “Ik ga eerst paar dagen trainen en zaterdags proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. Ik ben erg blij met deze kans. Ernst Dubbink Eveno Racing heeft er alles aan gedaan om voor mij een motor te prepareren. Samen met mijn trainer Robert Schotman ga ik er een mooi weekend van maken.”

De laatste twee ETC wedstrijden van het seizoen worden verreden in respectievelijk het weekend van 14 oktober en 25 november.