Het duo Steven Odendaal en Joe Roberts hebben zondag in Qatar een bemoedigende openingsrace van het seizoen gereden. Op de volledig nieuwe NTS Moto2 machine bezorgden zij het Nederlandse NTS RW Racing GP een 22e en 25e positie in de uitslag.

De NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts gingen zondagmiddag op het Losail International Circuit van start vanaf respectievelijk de 22e en 27e positie op de grid. Beide coureurs maakten een perfecte start mee, nadat de lichten waren gedoofd. De race werd echter lastig voor de jonge getalenteerde coureurs met de AmerikaanJoe Roberts die moeite had om het vertrouwen in zijn motor te vinden. Voormalig Europees Moto2 rijder Steven Odendaal ging daarnaast in de openingsfase bijna onderuit. Gelukkig kon de Zuid-Afrikaan de situatie onder controle krijgen en kwam hij daarna in een goed ritme. Hij onderstreepte het potentieel van het hele pakket met een constant en snel tempo.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), P22: “Het was best een moeilijke race voor ons, ondanks dat ik een goede start maakte en daarbij gelijk enkele plaatsen winst pakte. Daarna maakte ik een klein foutje wat resulteerde in een grote high-sider. Dit kostte mij vanzelfsprekend een paar posities. Ik kon het gelukkig onder controle houden en zo een 22e plaats uit het vuur slepen. Dat is natuurlijk niet waar we willen staan, maar het was voor de start van het seizoen niet verkeerd. Wat het belangrijkste is, is dat we ruimte hebben gevonden om ons te verbeteren en daarmee hebben we de kans om in de top-15 te geraken.”

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), P25: “Natuurlijk is deze uitslag niet representatief voor waar we willen staan, maar dit was de eerste race van het seizoen en we zijn erin geslaagd die te finishen. Over de race zelf kan ik zeggen dat mijn start goed was waarmee ik een mooi aantal plaatsen winst kon boeken. Ik denk dat ik de eerste bocht als 23e doorkam. Het gevoel met de motor was heel goed. Je mag niet vergeten dat onze motor volledig nieuw is en dan kan het zijn dat je wat probeert om beter te worden, maar dat deze beslissing niet goed uitpakt. Het is jammer dat we daar vandaag tijdens de race achter zijn gekomen want ik denk dat we veel potentie hadden om verder naar voren te staan. Hoe dan ook moeten we nu vooruitkijken naar de volgende race, wat weer een nieuw circuit en een nieuwe uitdaging voor ons is. Ik blijf echter vol vertrouwen dat we dit jaar nog erg competitief kunnen zijn.”

Jarno JANSSEN (Teammanager): “Het was voor beide rijders geen gemakkelijke race, dat kunnen we wel stellen. De wedstrijd begon echter heel goed, want Steven en Joe kwamen perfect van de lijn af. Hierdoor hadden beide coureurs de aansluiting bij de top-20 na de eerste ronde.  Helaas kwam Joe wat problemen aan zijn motor tegen waardoor hij het hoge tempo niet kon vasthouden. Steven reed daarentegen een heel sterke race wat hem de 22e plaats opleverde. Dit is een mooi uitgangspunt voor de rest van het seizoen. We zijn blij dat beide coureurs hun machine aan de streep hebben gebracht. Natuurlijk moeten we nog veel leren en meer ervaring opdoen met dit nieuwe pakket. Ook onze rijders moeten eenvoudigweg meer ervaring opdoen met onze motor. We kijken uit naar de volgende race en hopen het daar weer iets beter te doen.”

De Grand Prix van Qatar was afgelopen weekend opnieuw de seizoensopener, het kampioenschap gaat nu naar Argentinië voor de tweede race van het seizoen die over drie weken wordt verreden op het Termas de Río Hondo Circuit.

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag