Bendsneyder en Van den Goorbergh over hun race van de San Marino GP

5158
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© RLekl / SWobser

Bo Bendsneyder passeerde zondagmiddag als dertiende de finish tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini. Zonta van den Goorbergh wist zijn sterke optreden van de trainingen en kwalificatie zondag niet te bekronen met een goed wedstrijdresultaat. Een crash zorgde voor een vroegtijdig einde van de race. Onderstaand de reactie van de twee Nederlanders na afloop van de race.

Na het doven van de lichten wist Bo Bendsneyder in de eerste ronde verschillende posities goed te maken. Het was een uitdagende wedstrijd waarin de Nederlander lange tijd zicht had op een top tien klassering. Uiteindelijk werd de dertiende plaats, een positie waarmee er drie waardevolle WK punten werden gescoord.

Bo Bendsneyder (P13): “Ik had een goede start. Tijdens het eerste deel van de race kon ik meedoen voor de top tien posities. Tijdens het tweede deel had ik wat meer moeite met de voorband, waardoor ik op sommige momenten de voorkant verloor. We zijn niet blij met de positie waarop we zijn geëindigd, maar we hebben een moeilijk weekend achter de rug. We zien dat het harde werk vruchten afwerpt, ik ben blij met het werk dat we doen. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende races resultaten zullen zien en we zullen blijven werken zoals we hebben gedaan!”

Zonta van den Goorbergh verloor een aantal plaatsen in de openingsfase van de race. Vervolgens werd hij in de derde ronde aangereden door een andere rijder waardoor er veel tijd verloren ging. De zeventienjarige Nederlander viel terug naar de voorlaatste plaats waarna hij een ronde later zelf een foutje maakte en onderuit schoof. Het werd hierdoor een teleurstellend einde van een indrukwekkend voor de Fieten Olie Racing GP coureur.

Zonta van den Goorbergh (DNF): “Het is heel jammer om het weekend op deze manier te eindigen. Ik voelde me heel sterk aan het begin van de race maar in de derde ronde werd ik behoorlijk aan de kant gedrukt door een andere rijder, ik had geluk dat ik nog kon blijven zitten. In de ronde daarna begon ik weer aan te vallen omdat ik zo ongeveer was teruggevallen naar de laatste plaats. Ik maakte eerst een inhaalactie in bocht 8 en vervolgens nog eentje in bocht 14 waarna het misging in de laatste bocht voor start en finish, ik denk dat ik net iets teveel vroeg van de voorkant. Het is ontzettend zonde om het weekend zo af te sluiten want het was duidelijk wat er mogelijk was gezien mijn rondetijden. Het is belangrijk om een keer een fatsoenlijk resultaat te behalen dus ik wil mijn excuses aanbieden aan het team. We weten dat we in de afgelopen raceweekenden sterk zijn geweest dus in India gaan we er weer voor.”

De eerstvolgende Grand Prix wordt verreden in het weekend van 22 t/m 24 september, plaats van handeling is het Buddh International Circuit in India.