Bendsneyder, Iwema en Veijer over hun wedstrijddag in Jerez

0
collin-veijer
Collin Veijer (95) - Jerez | foto© Red Bull Content Pool

Bo Bendsneyder (Moto2), Jasper Iwema (MotoE) en Collin Veijer (Red Bull MotoGP Rookies Cup) blikken terug op de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Red Bull de España. Onderstaand de reacties van de drie Nederlanders zondag na afloop van hun races.

Jasper Iwema (P11): “Een elfde plaats in mijn allereerste race is niet verkeerd denk ik. Wat betreft de race, er waren in het begin meteen al een paar valpartijen waardoor ik ook meteen de aansluiting kwijt was. Vervolgens was mijn race technisch gezien zeker niet perfect maar ons doel was om de finish te halen en hiermee opnieuw zoveel mogelijk data te verzamelen in deze voor mij nieuwe klasse. Dit is gelukt en mede door de nodige crashes worden we dan elfde. Dat is mooi meegenomen, maar het moet natuurlijk beter en daar gaan we de komende tijd hard aan werken. De kop is eraf en ik heb de race uitgereden, dat was voor nu even het allerbelangrijkste.”

Bo Bendsneyder (P15): “Het was echt een zware race. We wisten al voor de race dat ik met mijn arm zou worstelen. De Clinica Mobile en mijn team hebben geweldig werk verricht om me te helpen met de positie op de fiets en om me goede massages te geven zodat ik me beter zou voelen. De laatste 10 ronden waren echt zwaar, vooral in de rechterbochten. Ik had geen vermogen en ik kon niet rijden zoals ik wilde. Op het einde pakten we nog één WK punt. Het is niet zo slecht. Het gevoel met de motor was goed, dus ik ben hier blij mee. Grote dank aan mijn team want ze geven me veel steun. Ik kijk uit naar het volgende Grand Prix weekend. Morgen heb ik een scan in Barcelona om te kijken of ik voor Le Mans geopereerd moet worden.”

Collin Veijer (DNF): “We kunnen vandaag eigenlijk heel erg kort zijn, want mijn race was namelijk ook heel erg kort. Mijn start was best wel goed, en ik voelde me de eerste paar ronden ook heel erg goed en sterk. We hadden de problemen van zaterdag op weten te lossen. Maar helaas werd ik op de zesde plaats rijdend van achteren aangetikt met een crash tot gevolg. Dit hoort ook bij het racen, maar het is wel flink balen. Als, als……maar als ik naar het verdere verloop van de race kijk en zie hoeveel jongens er een penalty kregen in het resterende deel van race dan was er vandaag misschien wel heel iets moois mogelijk geweest. Ik weet namelijk van mezelf dat ik niet vaak de tracklimits overschrijdt, dus eigenlijk baalde ik na de race nog meer dat me dit juist in deze race moest overkomen en ik buiten mijn eigen schuld om in het gravel belande. Laten we deze race dan ook maar snel vergeten, het belangrijkste is dat ik weet dat ik er gewoon bij kan zitten en met de snelste mannen meekon dit weekend. Op naar de volgende race.”

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter