Bendsneyder, Lorenzo en Nepa winnaars Virtual British GP

267
Bo Bendsneyder aan de leiding in de Moto2 race | Screenshot MotoGP.com

Een overtuigende zege voor Bo Bendsneyder in de Moto2 klasse van de Virtual British Grand Prix. De winst in de MotoGP klasse op Silverstone ging naar debutant Jorge Lorenzo. Stefano Nepa kwam als eerste over de finish in de Moto3-wedstrijd.

Zondagmiddag 31 mei 2020 was het tijd voor de vijfde Virtual MotoGP-wedstrijd, deze keer tijdens de Michelin Virtual British Grand Prix op Silverstone. Voor de Moto2 en Moto3 klasse was het hun tweede virtuele race.MotoGP: Wildcardrijder Jorge Lorenzo wint bij debuut
In de MotoGP klasse stonden acht rijders aan de start, zonder snelle virtuele rijders als Alex Marquez, Marc Marquez en Maverick Vinales. Ook Valentino Rossi, die een podiumplaats scoorde in de laatste virtuele race op Misano, was niet van de partij. De plaats bij het Monster Energy Yamaha MotoGP team werd tijdens de Virtual British GP ingenomen door Jorge Lorenzo met een wildcard. Dat Lorenzo het spel goed onder de knie heeft, liet hij in de kwalificatie zien toen hij verrassend de pole position pakte. Fabio Quartararo en Takaaki Nakagami mochten naast Lorenzo vanaf de eerste startrij vertrekken.

De race ging over tien ronden. Zoals we gewend zijn, was er de nodige chaos in de beginfase. Nakagami pakte in de eerste sector de leiding. Dit ging niet zonder slag of stoot, want hij raakte daarbij polesitter Lorenzo die ten val kwam. Ook snelle rijders als Quartararo en Francesco Bagnaia gingen in de openingsronde kort achter Nakagami onderuit. Tito Rabat kwam als tweede door na de eerste ronde. Quartararo had een goed tempo in de eerste ronden en wist het achterwiel van Rabat te vinden. Voordat de jonge Fransman in de aanval kon gaan voor de tweede positie, ging hij opnieuw onderuit.

Aan kop ging Nakagami in de vijfde ronde ook onderuit. Rabat kwam aan de leiding te rijden, maar er werd jacht op hem gemaakt door Lorenzo. Ook Nakagami en Michele Pirro waren nog in de buurt. Quatararo en Bagnaia waren ondertussen beiden al drie keer gecrasht. In de achtste ronde kregen we een nieuwe leider, toen Lorenzo voorbij ging aan Rabat. Maar Rabat gaf niet op. Een bocht later raakten de twee elkaar. In de laatste twee ronden bleek Lorenzo toch iets te sterk en zo won hij bij zijn debuut in een virtuele Grand Prix als wildcardrijder voor het Yamaha fabrieksteam. Rabat eindigde als tweede. Quartararo kwam na drie valpartijen nog sterk terug en scoorde zijn eerste virtuele podium door in de laatste ronde Nakagami te verschalken. Pirro finishte als vijfde voor Lorenzo Savadori, Bagnaia en Joan Mir.

Moto2: Ongenaakbare Bendsneyder pakt pole en leidt van start tot finish
Bo Bendsneyder was met NTS RW Racing GP motor weer van de partij. In de eerste virtuele Moto2 race in Jerez had de Nederlander al een derde plaats gescoord. Op Silverstone had Bendsneyder het ook uitstekend naar zijn, want hij was in de kwalificatie maar liefst zes tienden sneller dan de rest van het veld. Marcel Schrotter en Augusto Fernandez stonden naast Bendsnedyer op de voorste startrij. In totaal gingen er tien Moto2 rijders van start over een race van zes ronden.

Bendsneyder had een uitstekende start en ging dan ook als eerste door de eerste bocht. In de openingsronde wist de Nederlander gelijk een gat te slaan en bij de eerste doorkomst was het gat al ruim anderhalve seconde naar de nummer twee Kasma Daniel Kasmayudin. In de tweede ronde leek Kasmayudin iets dichterbij te komen, maar vervolgens kon Bendsneyder weer versnellen.

Bendsneyder maakte geen fouten en reed ver weg bij de rest van het veld. Na zes ronden kwam Bendsneyder als eerste over de finish met een voorsprong van maar liefst acht seconden. Kasmayudin werd tweede voor Hector Garzo, Fernandez, Schrotter, Marco Bezzecchi, Nicolo Bulega, Tetsuta Nagashima, Stefano Manzi en Xavi Vierge.

Moto3: Stefano Nepa veruit het snelste op Silverstone
In deze klasse tien nieuwe rijders ten opzichte van de eerste virtuele Moto3 race in Jerez. De Italiaan Stefano Nepa was ruim sneller dan de rest van zijn collega’s en won de Moto3-wedstrijd. Jeremy Alcoba en Ayumi Sasaki finishten als tweede en derde. Ook Barry Baltus deed mee in deze race. De 16-jarige Belg streed in de beginfase mee voor de podiumplaatsen, maar drie crashes zorgden ervoor dat Baltus niet verder kwam dan een zesde plaats.