Bendsneyder: ‘Teleurgesteld, maar denk dat we op de goede weg zijn’

135
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Tech3 Racing

Bo Bendsneyder is zondagmiddag in Jerez als zestiende geëindigd tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Red Bull de España. De Nederlander greep daarmee in zijn vierde Moto2 race net naast het laatste en zijn eerste WK punt in deze klasse.

Bo Bendsneyder begon zondagmiddag in Jerez als drieëntwintigste aan zijn vierde Moto2 race in zijn carrière. De Tech3 Racing coureur kende op het Zuid Spaanse circuit niet een heel erg goede start waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven.De Nederlander herpakte zich vervolgens goed en reed vervolgens een sterk tweede deel van de wedstrijd. Ondanks zijn snelle rondetijden – tijden die er ook binnen de top tien gereden werden – was het na drieëntwintig ronden net niet voldoende voor de vijftiende plaats, het laatste en zijn eerste WK punt.

Bo Bendsneyder, Tech 3 Racing Team, P16: “In het begin was de race behoorlijk moeilijk, omdat het erg hectisch was. Mijn start was niet heel goed, dus verloor ik een aantal posities, maar daarna verbeterde ik ronde na ronde en haalde ik de ene rijder na de andere in. We wisten dat de baantemperatuur behoorlijk hoog was en iedereen moest in de winderige omstandigheden tot het uiterste gaan, dus er waren de nodige crashes. Het was best wel moeilijk om er op te blijven zitten, maar uiteindelijk hebben we de race tot een goed einde gebracht. Ik ben best wel een beetje teleurgesteld omdat we het laatste en mijn eerste punt in de klasse net zijn misgelopen. Hoe dan ook, ik denk dat we op de goede weg zijn, vooral na de eerste drie moeilijke Grand Prix weekenden.”

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag