BeNeCup: De eerste trainingen van de Pinksterraces in Oss

140

Onder een frisse voorjaarswind en af een toe een spatje regen werden zondagmorgen op het Paalgraven circuit in Oss de eerste kwalificaties verreden voor de op tweede Pinksterdag te verrijden wedstrijden.

Geheel vlekkeloos verliepen de eerste trainingen echter niet. Ondanks een perfecte organisatie waren er de nodige ongevallen te betreuren. Belangrijkste slachtoffers zondagochtend waren de zijspancombinatie Jarno Bouius & Erik Günther en Superbike coureur Peter Schalken.

Jarno Bouius en Erik Günther kwamen tijdens de eerste kwalificatie al in hun tweede snelle ronde naast het circuit met de zware crash tot gevolg. De wedstrijdleiding legde de kwalificatie meteen stil middels een rode vlag om de artsen hun werk te kunnen laten doen en de ambulances toegang te verstrekken op het circuit. Stuurman Bouius kwam er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf, passagier Günther liep echter zwaardere verwondingen op. Nadat de artsen en ambulance personeel Günther op het circuit stabiliseerden werd de dit seizoen in de zijspanklasse debuterende Günther overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Inmiddels is bekend dat Günther aanspreekbaar was in de ambulance maar dat er wel sprake is van diverse zware verwondingen. Zo heeft Gunther een o.a. een gebroken bovenbeen, een gebroken rug, een gebroken enkel en een hersenschudding opgelopen. Zondagmiddag zal hij in Nijmegen geopereerd worden waarna er meer gezegd kan worden over de exacte toestand en het herstel van de ongelukkige zijspanpassagier.

Ook voor Peter Schalken, dit weekend in Oss uitkomend in zowel de IRRC als ook in de BeNeCup klasse, ging het mis in de eerste kwalificatie. De Yamaha coureur kwam hard ten val, de laatste berichten vanuit het ziekenhuis zijn dat Schalken een vervelende schouderblessure heeft opgelopen bij de crash. Het weekend in Oss zit er dus al na een paar ronden op voor de sympathieke en ervaren Superbike coureur.