BeNeCup: Godfrey op pole, Brink vierde in Assen

186
brink
Ricardo Brink | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Ben Godfrey heeft zondagochtend op het TT Circuit Assen de pole weten te behalen in de BeNeCup. Op een baan met hier en daar natte plekken wist de Brit de snelste tijd te zetten voor Leon Jeacock en Tommy Philp. Ricardo Brink was de best geklasseerde Nederlander op de vierde plaats. 

De coureurs in de BeNeCup klassen waren op zondagochtend de eersten die de baan op mochten. In nog koele weersomstandigheden en op sommige plaatsen nog een natte plek openden ze de racedag.

Het was de Brit Ben Godfrey die het meeste vertrouwen had en de snelste tijd op de klokken zette met een marge van ruim twee seconden naar tweede man Leon Jeacock. Tommy Philp maakt de eerste startrij compleet. Op de vierde plaats staat Ricardo Brink als best geklasseerde Nederlander. Tim van Ooijen eindigde als veertiende, Nigel Walraven noteerde de zeventiende tijd.

De snelste man van zaterdag, Rinze Luimstra, maakte een verkeerde bandenkeuze en zette hierdoor geen tijd. Dankzij zijn tijd van gisteren staat de Fries als twaalfde op de starting grid.

De race zal om 13:10 uur van start gaan op het TT Circuit Assen.

 

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag