BeNeCup: Joey den Besten en Tim van Ooijen winnen in Croix en Ternois

324
ooijen
Huidig leider in de BeNeCup Superbike klasse Tim van Ooijen | archief foto

Op het Noord Franse circuit van Croix en Ternois werden afgelopen weekend de eerste wedstrijden verreden meetellend voor de BeNeCup. Ondanks de volle startvelden was de Nederlandse inbreng minimaal, het deerde Tim van Ooijen en Joey den Besten echter niet om van zich te doen laten spreken.

BeneCup Supersport
De eerste wedstrijd ging niet helemaal van een leien dakje en werd tot twee keer toe onderbroken door middel van een rode vlag. Het kon de enige Nederlander in het veld Joey den Besten echter niet deren, de Performance Racing Achterhoek coureur was duidelijk de snelste man van het veld en kwam dan ook als winnaar over de finish voor Kenny Meersman en Geoffrey Vandecandelaere.

Tijdens de tweede race kende Den Besten een iets mindere start, de Nederlander kwam na de eerste ronde slechts als vierde door terwijl de in de eerste wedstrijd als tweede geëindigde Meerman fier aan de leiding ging. Den Besten wist zich uiteindelijk nog wel terug te knokken naar de tweede plaats maar de winst ging in deze race naar Meerman voor Den Besten en Vandecandelaere.

BeneCup Superbike
In de deze klasse stonden er slechts twee Nederlanders aan de start, te weten Tim van Ooijen en Jochem van den Hoek.  Bij de start van de eerste wedstrijd was het de vanaf de pole vertrokken Van Ooijen die de leiding nam. De Suzuki coureur wist vervolgens weg te rijden bij de rest van het veld en onbedreigd zijn eerste zege van het seizoen veilig te stellen. Achter Van Ooijen ontstond er tijdens de race een spannende strijd voor de tweede plaats, een strijd die Marc Fisette uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen voor Yan Ancia die na de race als derde mee naar het podium mocht.

Van den Hoek kwam in deze wedstrijd niet aan de finish.

In de tweede race stond er opnieuw geen maat op Van Ooijen. Anica leek de Nederlander in eerst instantie nog enigszins te kunnen volgen maar uiteindelijk ging de winst voor de tweede keer deze dag naar Van Ooijen. Doordat Anici het langst aan kon klampen bij de Suzuki coureur werd hij tweede terwijl in deze race de derde en laatste podiumplaats een prooi werd voor Patrick Quintens.

Van den Hoek, die dit weekend gebruikte als voorbereiding op hun wedstrijden in het IRRC Roadracing Championship, passeerde in deze tweede race van de dag als achtste de finish.

 

Volledige uitslagen Croix en Ternois:  uitslagen