Op zaterdagmiddag heeft gastrijder Rinze Luimstra de snelste tijd gezet in de eerste kwalificatietraining voor de BeNeCup. De Nederlander zette de snelste tijd op een natte baan voor Nigel Walraven en gastrijder Leon Jeacock. De tweede en beslissende kwalificatietraining zal plaatsvinden op zondagochtend. 

Waar het in de ochtend droog was begon het rond het middaguur weer hard te regenen boven het TT Circuit Assen. Hierdoor moesten de BeNeCup coureurs, zowel in de 600 als 1000 klasse, voor hun eerste kwalificatie de baan op met regenbanden.

In de openingsfase was het de Britse gastrijder Leon Jeacock die het vertrouwen snel wist te vinden en meteen de snelste tijd op de klokken zette, waarbij de achtervolging tegen een marge van ruim twee seconden aankeek. Tussen de vele Britse en Nederlandse gastrijders bouwde Nigel Walraven zijn ritme op en nam de snelste tijd over. Ook Ricardo Brink en Rinze Luimstra kwamen op hun thuisbaan steeds verder naar voren.

Het was uiteindelijk Luimstra die in de laatste fase van de sessie de snelste tijd wist neer te zetten en Walraven maar liefst anderhalve seconde achter zich liet. Op de derde plaats was het Jeacock met landgenoten Godfrey en Coventry achter zich. Op de zesde plaats was het mede-gastrijder Ricardo Brink.

De tweede kwalificatie voor de BeNeCup zal zondagochtend om 8:40 uur van start gaan, waarna de race zondagmiddag om 13:10 uur zal beginnen.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag