BeNeCup Superbike: Twee keer podium voor Walraven in Chimay

336
Nigel Walraven
Nigel Walraven

Twee keer een derde plaats voor Nigel Walraven in Chimay | foto© Racesport.nl

Vincent Lonbois heeft in Chimay ook de tweede BeNeCup Superbike wedstrijd op zijn naam geschreven. Het was de vierde overwinning van de dag voor de BMW coureur die in deze race Sebastien Le Grelle en Nigel Walraven voor wist te blijven.

Zonder Patrick Quintens, de als derde getrainde Belg meldde zich vlak voor de start af voor deze race, begonnen de BeNeCup Superbike coureurs aan hun tweede race van de dag.

Bij de start was het Vincent Lombois die het snelst weg was en na de eerste ronde als leider doorkwam voor teamgenoot Sebastien Le Grelle, Nigel Walraven, Marc Fisette en Johan Fredriks terwijl Tim Van Ooijen de negende plaats innam.

Bij de tweede doorkomst was het Le Grelle die de leiding over had genomen van Lombois. Ondanks deze positiewisseling had het tweetal na twee ronden al een voorsprong van ruim drie seconden op de nog steeds op de derde plaats rijdende Walraven.

In de derde ronde ging het opnieuw mis en werd voor de vijfde keer op deze wedstrijddag de rode vlag getoond en een race onderbroken. Dit keer was de reden een crash van Patrick van der Eecken.

Herstart
Ook bij deze start voor een race over zes ronden waren het wederom Le Grelle en Lombois die er meteen vandoor gingen. Achter de twee BMW coureurs was het Walraven die de derde plaats innam voor Fisette, Fredriks, Quitens en Van Ooijen.

Walraven wist in beginfase nog enigszins in het spoor te blijven, de coureurs die streden voor de vierde plaats moesten halverwege de zes ronden tellende wedstrijd al meer dan zes seconden toegeven.

Met nog twee ronden te gaan was het nog steeds Le Grelle aan de leiding op de voet gevolgd door Lonbois, op ruim drie seconden door Walraven. Fredriks nam de vierde plaats in op ruim negen seconden voor Quintens, Fisette en Van Ooijen die het drietal voor hem enigszins hadden moeten laten gaan.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het toch weer Lonbois die de leiding over wist te nemen van Le Grelle terwijl de voorgaande ronde nog op de vierde plaats rijdende Fredriks niet meer doorkwam.

Na een paar keer van positie gewisseld te hebben in de laatste ronde was het toch Lonbois die opnieuw aan het langste eind trok en zijn vierde zege van dag wist te behalen.

Walraven werd net als tijdens de eerste wedstrijd opnieuw knap derde, de Walraven Racing coureur hoefde dit keer iets minder dan tien seconden prijs te geven op het nagenoeg onverslaanbaar lijkende BMW duo.

Quintens passeerde als vierde finish gevolgd door Fisette, Van Ooijen, Martin de Bruyne en Yan Anica.

Cedric Fievet en Hervé Somson sloten in deze race met de negende en tiende plaats de top tien.