Bennie Streuer in 2021 met de Française Emmanuelle Clement als bakkenist

607
bennie-streuer
Bennie Streuer & Emmanuelle Clement | foto© Team Bonovo Action

Bennie Streuer zal in 2021 opnieuw in de kleuren van Team Bonovo Action aan de start verschijnen in het FIM Sidecar World Championship. De zijspancoureur uit het Drentse Grolloo zal echter wel een nieuwe bakkenist aan boord hebben. Niet Ilse de Haas maar de Franse jongedame Emmanuelle Clement zal komend seizoen als passagier plaatsnemen in het zijspan van de 2015 wereldkampioen.

Nadat het 2020 FIM Sidecar World Championship seizoen in zijn geheel afgelast werd vanwege de uitbraak van het coronavirus en de zijspancoureurs slechts een aantal keren in actie kwamen in verschillende nationale wegrace kampioenschappen kan men zich nu hopelijk op gaan maken voor een nieuw WK-seizoen nu de FIM een eerste voorlopige 2021 FIM Sidecar World Championship kalender gepresenteerd heeft.

Voor Bennie Streuer zal er echter het nodige veranderen. De coureur uit het Drentse Grolloo zal weliswaar opnieuw voor Team Bonovo Action in actie komen maar zowel op sportief als privé-gebied zijn er de nodige veranderingen. Vormde de Drentse stuurman het afgelopen seizoen nog een duo met zijn vriendin Ilse de Haas, voor komend seizoen zal dit echter anders zijn. Er kwam onlangs een einde aan de liefdesrelatie tussen Streuer en De Haas en ook op sportief gebied zal het duo in 2021 niet meer samenwerken en een zijspanduo vormen.

Streuer zal in 2021 namelijk met de Franse jongedame Emmanuelle Clemen als passagier aan de start verschijnen in zowel het FIM Sidecar World Championship als ook een aantal races in verschillende nationale wegrace kampioenschappen. Clemen is geen onbekende voor Streuer, zij is namelijk de vriendin van zijn voormalige bakkenist Kevin Rousseau, de Fransman die momenteel als bakkenist fungeert van Bonovo Action teamgenoot Tim Reeves.

Het feit dat De Haas niet meer plaats zal nemen als passagier in het zijspan van haar voormalige vriend betekend niet het einde van de carrière van de blondine. De Haas zal komend seizoen als bakkenist actief blijven binnen de sport en op korte termijn haar nieuwe plannen voor 2021 wereldkundig maken.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App