Bennie Streuer vanuit het ziekenhuis in Magdeburg: “Ik kan gelukkig weer lopen”

6961
bennie-streuer
Bennie Streuer & Emmanuelle Clément | foto© Team Streuer

Bennie Streuer verblijft momenteel in het ziekenhuis van Magdeburg waar hij herstellende is van zijn verwondingen welke hij een week geleden opliep bij een zware crash op het circuit van Oschersleben. Afgelopen maandag werd de Drent in het Duitse Magdeburg geopereerd en komende maandag mag hij als alles volgen plan verloopt naar huis.

Een week na zijn zware crash op het circuit van Oschersleben in Duitsland kan zijspancoureur Bennie Streuer uit Grolloo weer voorzichtig lopen. De Drent liep een week geleden bij een crash tijdens een training in Oschersleben o.a. een aantal gebroken rugwervels op waaraan hij afgelopen maandag werd geopereerd. De operatie is goed verlopen, maar ondanks dat Streuer zelf dacht al eerder naar Nederland vervoerd te kunnen worden vonden de Duitse artsen dat de Nederlander nog een aantal dagen langer ter observatie in het ziekenhuis moest blijven. Streuer viert vrijdag 16 april dan ook noodgedwongen zijn zevenendertigste verjaardag in het ziekenhuis van Magdeburg.

Bennie Streuer: “Een wervel in m’n rug was helemaal in elkaar gedrukt. Die hebben ze weer afgelopen maandag gefatsoeneerd en met een soort cement vastgezet. In de wervels daarboven en daaronder zit een scheur. Een plaatje moet voorkomen dat andere wervels op de beschadigde wervel drukken. Verder hebben ze tijdens de operatie ook een botsplinter verwijderd die in de tunnel van een zenuw terecht was gekomen. Naar m’n ribben hebben ze verder niet gekeken. Daar kunnen ze toch niks aan doen. Eerst werd mij verteld dat ik zes weken niet mocht lopen. Maar mijn gevoel zei dat ik dat nu al wel zou kunnen. Toen hebben de artsen nog een keer op de scan gekeken en mocht ik het proberen. Uit bed komen is het ergste. Als ik eenmaal loop heb ik wel pijn, maar dat gaat wel. Het belangrijkste is dat ik nu vooral niet val.”

Herstel
Chirurgen zeggen dat het herstel wel een half jaar kan gaan duren, maar Streuer zelf hoopt toch echt dat het sneller gaat.

Bennie Streuer: “Ik mag het sowieso eerst zes tot acht weken niet écht belasten. Met revalidatie en fysiotherapie moet ik er dan weer bovenop zien te komen. Maar als het eenmaal weer vastgegroeid is, dan zit het ook vast. Zo simpel is het ook.”

Je zou denken dat Streuer wel even klaar is met racen. Maar dat is niet het geval. In z’n hoofd is hij inmiddels alweer volop bezig met het racen.

Bennie Streuer: “Ik moet een volledig nieuwe motor bouwen. Van het huidige span is niets meer over. Over twee maanden begint de strijd om het wereldkampioenschap. Ik weet natuurlijk niet wanneer ik weer kan racen. Maar mijn gevoel zegt dat ik dit seizoen nog wel in actie kan komen.”

Streuer was vorige week vrijdag met zijn dit jaar nieuwe Franse bakkeniste Emmanuelle Clément aan het testen in Duitsland. Al na vijf of zes rondes ging het mis. Het span crashte op een muur. De Française wist op tijd uit het span te komen en bleef wonderwel ongedeerd.

Met dank aan Karin Mulder – RTV Drenthe