Bennie Streuer wacht op operatie na (horror) crash in Oschersleben

7991
bennie-streuer
Bennie Streuer & Emmanuelle Clément | foto© Team Streuer

Bennie Streuer en zijn Franse bakkeniste Emmanuelle Clément maakten vrijdagochtend op het circuit van Oschersleben een flinke klapper. Clément kwam bij de crash met de schrik vrij maar Streuer werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Magdeburg voor verder medisch onderzoek en is daar vrijdagavond nog in afwachting van een rugoperatie.

Bennie Streuer en zijn Franse bakkeniste Emmanuelle Clément waren vrijdag met hun Team Bonovo Action teamgenoten net begonnen aan een testdag op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Al meteen in de eerste sessie van de dag ging het flink mis voor de Nederlands & Franse zijspancombinatie. Vanwege een technisch defect klapte het zijspanduo op hoge snelheid frontaal op een naast het circuit staande muur om vervolgens een aantal keren over de kop te slaan.

Clément, die bij de crash metershoog door de lucht vloog, kon gelukkig direct na de klap opstaan en de kwam er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Streuer daarentegen, die in het span bleef zitten en de klap bewust meemaakte, had minder geluk. Streuer klaagde meteen over pijn in zijn rug en linkerarm. Na medische assistentie op de baan werd Streuer overgebracht naar het op het circuit gelegen medisch centre. Hier bleken de verwondingen dusdanig ernstig dat de artsen besloten om hem per helikopter over te brengen naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Magdeburg voor verder medisch onderzoek.

Onderzoek hier heeft inmiddels uitgewezen dat Streuer, naast dat zijn hele lichaam bont en blauw is, een aantal pijnlijke ribben, een armblessure, een aantal gebroken rugwervels heeft overgehouden aan de crash. Het gaat om een aantal stabiele breuken, maar een operatie is wel noodzakelijk. De artsen hebben Streuer nog geen duidelijkheid gegeven wanneer deze operatie zal plaatsvinden, dit aangezien ze eerder op de dag bij een medische controle ook nog (licht) hoofdletsel hebben waargenomen.

Streuer zelf is en blijft er rustig onder en dooft zijn tijd in het Magdeburgse ziekenhuis met het facetimen met bekenden om ze op de hoogte te brengen van de crash. Na een whatsapp bericht van RTV Drenthe collega Karin Mulder reageerde Streuer meteen om zijn verhaal te doen via een facetime gesprek, dit omdat een whatsapp bericht op dit moment nog iets te lastig is.

Bennie Streuer: “Ik hoor van ooggetuigen dat ik wel een paar keer over de kop ben gevlogen met het span en dat ik er daarna pas uitgevlogen ben. Ik lag tien of vijftien meter verderop. Tijdens het rijden voelde ik dat er wat afknapte en kon ik nog even tegensturen. Daarna ging het span naar rechts en gingen we recht op een muur af. Ik dacht: dit kan wel eens het einde zijn. Maar ik had wel pijn en dat was, in dit geval, een goed teken.

Ik herinner me alles nog. Al dat krakende polyester en de knal tegen de muur maken veel geluid. Ook weet ik nog dat het donker, licht, donker licht was toen ik steeds over de kop ging. “M’n rechterarm is wel oké. Maar met links kan ik niks. Verder ben ik zo blauw als een smurf. M’n hele lichaam is blauw. Dat was meteen al na de crash. Ook m’n tenen zijn helemaal blauw. Ik schijn ook een bloedinkje in m’n hoofd gehad te hebben. Maar ik heb nu eigenlijk helemaal geen last van m’n hoofd.”

Ondanks alles blijft Streuer strijdvaardig, ook valt de pijn op dit moment mee en heeft hij pas één pijnstiller gebruikt tot nu toe. Hij heeft geen idee hoelang z’n herstel gaat duren.

Bennie Streuer: “Maar ik ga er wel voor zorgen dat mijn team ondertussen een nieuwe motor uit Duitsland haalt.”

De verwachting was in eerste instantie dat Streuer nog vrijdagavond geopereerd zou worden, inmiddels is duidelijk dat dit waarschijnlijk pas maandag 12 april zal gebeuren.

Met dank aan RTV Drenthe collega Karin Mulder.