Bertelle op pole, 14e startplaats voor Veijer op de Sachsenring

378
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Racesport.nl

Matteo Bertelle vertrekt vanaf de pole tijdens de twee dit weekend op de Sachsenring te verrijden Red Bull MotoGP Rookies Cup races. De Italiaan was vrijdagavond tijdens de kwalificatie het snelst voor Daniel Holgado en Mario Aji. Collin Veijer kwalificeerde zich als veertiende.

In het bijprogramma van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland worden dit weekend de zevende en de achtste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen verreden. Twee vrije trainingen en een kwalificatie stonden er vrijdag op de Sachsenring op het programma, een kwalificatie waarin de startplaatsen werden bepaald voor de zaterdag en zondag te verrijden race.

Met een snelste rondetijd van 1’29.219 was het Matteo Bertelle die de pole voor zich opeiste voor Daniel Holgado, Mario Aji, Taiyo Furusato en Marcos Uriarte.

Voor Collin Veijer was het vrijdag een lastige, moeilijke en pijnlijke dag. De 16-jarige Staphorster kwam afgelopen zondag tijdens de FIM Moto3 Junior World Championship race op Circuit de Barcelona-Catalunya lelijk ten val waarbij hij zijn rechter pink en ringvinger flink openhaalde. Ondanks een goede verzorging en groen licht op donderdag voorafgaand aan het evenement op de Sachsenring van de dienstdoende circuitarts bleek het rijden aanzienlijk lastigerer, pijnlijker en moeilijker dan vooraf verwacht. Veijer verbeet echter de pijn en perste er een rondetijd van 1’30.279 uit, een tijd die na afloop goed bleek voor de veertiende startplaats.

Door een penalty van een tweetal coureurs mag Veijer zaterdag tijdens de eerste race vanaf de twaalfde plaats op de grid aan de wedstrijd beginnen.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessie gedurende de eerste dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-vrijdag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter