Binder snelste Moto2 coureur op vrijdag in Duitsland, Bendsneyder 23e

42
Brad Binder - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Brad Binder was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring het snelst en sloot daarmee de eerste dag op het Duitse circuit als snelste af voor Xavi Vierge en Iker Lecuona. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de 23e tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal klokte de 26e tijd.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de tweede vrije training van start voor de Moto2 klasse op de Sachsenring in Duitsland. De zon scheen fel en de buitentemperatuur bedroeg zo’n 25°C, wel waaide er een stevige wind rond het Duitse circuit.

Dimas Ekky Pratama zal er dit weekend wederom niet bij zijn. De Indonesiër kwam een week geleden tijdens de eerste vrije training in Assen hard ten val en liep daarbij onder andere een flinke hersenschudding op. De Honda Team Asia coureur is nog niet voldoende hersteld en zal daardoor dit weekend niet in actie komen.

Een vroege valpartij was er voor Sam Lowes en Xavi Vierge. De Brit verloor de voorkant van zijn machine bij het ingaan van bocht 3 (Omega) en schoof de grindbak in, Xavi Vierge maakte een fout bij het aanremmen voor bocht 1 waardoor hij met behoorlijke snelheid door de grindbak moest en daardoor ten val kwam. Beide coureurs bleven ongedeerd.

Halverwege de sessie had Alex Márquez de snelste rondetijd in handen voor Luca Marini en Iker Lecuona. Ook Fabio di Giannantonio, Tom Lüthi en Jonas Folger hoorden bij de snelste coureurs terwijl Nederlander Bo Bendsneyder, na een sterke FP1, vooralsnog buiten de top twintig te vinden was.

Richting de slotfase ging de drievoudig racewinnaar van dit seizoen tot dusver Alex Márquez de fout in bij het ingaan van bocht 3 (Omega). Hij verloor de voorkant van zijn Kalex en schoof de grindbak in, echter door de flinke vonkenregen ontstond er een brandje. De marshals waren niet al te snel met het blussen waardoor de Spanjaard zelf het heft in handen nam en met de poederblusser het brandje probeerde te blussen.

Uiteindelijk wist Brad Binder een aantal snelle ronden aan elkaar te rijgen en sloot hij met een 1’23.948 de eerste dag op de Sachsenring als snelste af voor Xavi Vierge en Iker Lecuona. Augusto Fernández eindigde met de vierde rondetijd voor Alex Márquez en Lorenzo Baldassarri, daarachter maakten Tetsuta Nagashima, Marcel Schrötter, Luca Marini en Tom Lüthi de top tien compleet. Nederlander Bo Bendsneyder kwam uiteindelijk niet verder dan de 23e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal eindigde als 26e.

Na afloop van de tweede vrije training spraken we kort met Bendsneyder, beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App