BMW G 310 R, de ideale partner voor dynamisch Roadster-plezier

602

Met zijn krachtige, dynamische 1-cilinder motor, opende de BMW G 310 R met zijn verschijning in 2015 de wereld van BMW Motorrad’s Dynamic Roadster. Snel en wendbaar in de stad, zelfverzekerd en krachtig op de snelweg – als resultaat bracht de doelgerichte Dynamic Roadster veel klanten over de hele wereld plezier. Om dit vast te houden in de toekomst, heeft BMW Motorrad de BMW G 310 R op een aantal vlakken verbeterd.

1-cilinder-motor
Het hart van de nieuwe BMW G 310 R is nog steeds de vertrouwde 313 cc vloeistofgekoelde 1-cilinder-motor met 4 kleppen en 2 bovenliggende nokkenassen. De 180 graden naar achterover gekantelde cilinderkop verschuift het zwaartepunt van de motorfiets richting het voorwiel. Met een vermogen van 25 kW (34 pk) bij 9.250 t/minmin en een maximumkoppel van 28 Nm bij 7.500 t/min is de 1-cilindermotor van de nieuwe BMW G 310 R de ideale partner voor dynamisch Roadster-plezier.Voor gebruik is de nieuwe BMW G 310 R voorzien met de nieuwe gasklepregelaar – Ride by Wire – en reageert de motorfiets altijd stabiel op het gasgeven. De automatische verhoging van het stationair toerental bij het starten voorkomt ook een mogelijk plotseling afslaan van de motor. De zelfversterkende anti-hop-koppeling is ook nieuw. Het zorgt voor een aanzienlijke toename van de rijveiligheid – vooral tijdens remmanoeuvres waarbij gelijktijdig wordt teruggeschakeld en maakt van het schakelen in het drukste verkeer kinderspel.

bmw-g-310-r
De nieuwe BMW G 310 R | foto© BMW Motorrad

Nieuwe LED-koplamp en knipperende LED-richtingaanwijzers
Waar de BMW G 310 R al was uitgerust met remlichten met LED-technologie, heeft de nieuwe BMW G 310 R nu een full-LED-koplamp voor nog beter zicht ‘s nachts en knipperende LED-richtingaanwijzers voor meer zichtbaarheid in het verkeer. De nieuwe LED-koplamp zorgt voor een bijzonder heldere verlichting van de weg. De drie lichtfuncties grootlicht, dimlicht en – afhankelijk van het land – dagrijlicht kunnen gemakkelijk worden bediend met de linker stuurknoppen.

Twee aantrekkelijke basiskleuren en de exclusieve stijlvariant Sport
Dynamiek en wendbaarheid worden ook weerspiegeld in het design van de nieuwe BMW G 310 R. Hier is de visuele gelijkenis met sportieve familieleden zoals de BMW S 1000 R onmiskenbaar. Dat zie je ook terug in de kleurstelling van de Dynamic Roadster.

Naast de basiskleur Cosmic Black is er nu ook een andere basiskleur Polar White beschikbaar, die samen met blauwgelakte accenten de traditionele BMW-kleuren op een frisse, dynamische manier vertegenwoordigt. In de stijlvariant Sport met de lakkleur Limestone Metallic, opvallende rode ‘R’-graphic op de zijpanelen en het frame en velgen in lakkleur Racing red uni, laat de nieuwe BMW G 310 R vol vertrouwen zijn sportieve kant zien.

De nieuwe BMW G 310 R is in Nederland beschikbaar vanaf € 6.250,-.

Voor meer info: www.bmw-motorrad.nlBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App