BMW Motorrad presenteert de LEGO Technic BMW M 1000 RR

10373
bmw-motorrad-M1000

BMW Motorrad presenteerde een jaar geleden de eerste motorfiets die net als BMW’s sportauto’s het M-label draagt. Het nieuwe WorldSBK wapen, waarvan er slechts 500 geproduceerd werden, kan gerust gezien worden als een unieke motorfiets. Voor de BMW fan die niet in staat is geweest één van deze 500 machines te bemachtigen; de BMW M 1000 RR is er nu ook in een Lego schaalmodel.

BMW Motorrad en de LEGO Group hebben de handen ingeslagen en een schaalmodel van de BMW M 1000 RR op de markt gebracht welke van 01 januari 2022 in de winkel verkrijgbaar is. Deze ingewikkelde LEGO set brengt de superieure racetechnologie van de 156 kW (212 pk) Superbike, die is ontworpen om te voldoen aan de hoogste prestatie-eisen in de motorsport en op de weg, naar de huiskamers van mensen.Het recordaantal van 1.920 individuele stukjes en de indrukwekkende schaal van 1:5 geven aan dat de 45,5 cm lange LEGO Technic BMW M 1000 RR een model motorfiets is in een bijzondere categorie. Naast de nauwgezette aandacht voor technische details, biedt de modelversie van de M RR een aantal functies die modelbouw- en motorliefhebbers zeker zullen aanspreken.

Daartoe behoren volledig functionele componenten zoals de versnellingsbak met drie versnellingen, de upside-down-voorvork en de achterbrug met vering, evenals het dashboard met drie verschillende display-opties en de goudkleurige aandrijfketting. Ook de bijgeleverde paddockstand en het pitbord zorgen voor een authentieke raceflair.

Enkele details van de LEGO Technic BMW M 1000 RR:

  • Afmetingen van het model: 27,7 cm hoog / 45,5 cm lang / 17 cm breed.
  • Model op een beursstand: 32,6 cm hoog / 45,5 cm lang / 17 cm breed.
  • Model op paddockstand: 27,7 cm hoog / 46,9 cm lang / 17 cm breed.
  • 1.920 afzonderlijke onderdelen.
  • Volledig functionele versnellingsbak (drie versnellingen + neutraal).
  • Voor- en achtervering.
  • Goudkleurige aandrijfketting.
  • Drie verschillende dashboard-opties.
  • Geleverd met paddock standaard en display plaat – perfect voor presentatie.

De LEGO Technic BMW M 1000 RR is vanaf 1 januari 2022 exclusief verkrijgbaar in de LEGO winkels en online via www.lego.com/BMW  Vanaf 1 maart 2022 start de verkoop via andere retailers. De advies verkoopprijs bedraagt €199,99.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter