BMW pakt WorldSBK project serieus aan: Indrukwekkende nieuwe hospitality unit

4154
bmw-hospitality
BMW Motorrad Hospitality | foto© BMW Motorrad

BMW Motorrad is sinds een aantal jaren als fabrieksteam actief in het FIM Superbike World Championship. Dat de Duitse motorenfabrikant het project serieus neemt bleek onlangs nogmaals in Assen met de opening van een nieuwe en indrukwekkende hospitality unit. Michael van der Mark en Tom Sykes laten ons het nieuwe onderkomen zien middels een rondleiding.

BMW Motorrad-baas Markus Schramm kwam er onlangs speciaal voor naar Assen. Tijdens de Nederlandse ronde van het FIM Superbike Championship opende BMW Motorrad namelijk haar nieuwe uit de Formule 1 afkomstige hospitality unit.

De blikvanger in de WorldSBK paddock omvat twee verdiepingen en is duidelijk herkenbaar aan de BMW-M design. De hospitality unit werd door BMW overgenomen van een Formule 1-team en in enkele maanden tot in detail aangepast en uitgebreid aan de nieuwe eisen. Het resultaat is een prachtige unit met plaats voor meer dan 100 gasten per dag.

De unit omvat drie eetzalen. De bovenverdieping biedt plaats aan 50 personen en beschikt over een loungehoek. Hier kunnen de gasten en medewerkers op twee grote schermen van 70 inch de races en actie op de baan live volgen of deelnemen aan Esports-activiteiten. Naast het buffet is er in deze ruimte een koffiebar en een zelfbedieningshoek met een ruime keuze aan frisdranken. De bovenverdieping is via een dienstlift verbonden met de grote keuken op de benedenverdieping.

De benedenverdieping biedt plaats aan ten minste 25 gasten en kan multifunctioneel worden gebruikt als showroom voor motorfietsen of een personenauto. Een deel van het uitzicht is een zonneterras met 30 zitplaatsen. De moderne cateringkeuken, die in één van de vrachtwagens is geïntegreerd, kan dagelijks 100 gasten voorzien van een ontbijt, lunch of maaltijd.

BMW Motorrad-baas Markus Schramm: “Ik ben echt trots om te zien hoe ons WorldSBK-project zich ontwikkelt en hoe het is blijven groeien sinds onze comeback.  En het is geweldig dat onze grote BMW-familie nu samen een nieuw onderkomen en thuis heeft in de paddock: onze gloednieuwe BMW Hospitality. Een speciaal woord van dank aan Shaun Muir en het hele team van SMR om dit allemaal mogelijk te maken.”

In onderstaande video nemen de gastheren Michael van der Mark en Tom Sykes ons mee om een kijkje te nemen in de nieuwe BMW Motorrad hospitality.

 


Handige links Tissot Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter