Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP zijn voornemens om ook in 2020 samen uit te komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Dit is de uitkomst van een evaluatiegesprek welke onlangs heeft plaatsgevonden.

Een jaar geleden tijdens de Grand Prix in San Marino tekenden Bo Bendsneyder en het Nederlandse RW Racing GP een intentieverklaring om in 2019 en 2020 samen uit te komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Nadat een flinke inspanning van beide partijen, om het benodigde budget bij elkaar te krijgen, werd de tweejarige deal in februari van dit jaar officieel bevestigd tijdens een drukbezochte teampresentatie voorafgaand aan de Motorbeurs Utrecht.Echter in deze tweejarige deal werd wel een clausule opgenomen – mochten de prestatie tegenvallen en Bendsneyder na afloop van de twaalfde Grand Prix van het seizoen in Silverstone niet bij de eerste vijftien coureurs geklasseerd staan in de tussenstand van het kampioenschap dan zouden partijen na het eerste seizoen afscheid van elkaar kunnen nemen. De datum dinsdag 27 augustus 2019 stond dan ook vetgedrukt in de agenda van zowel Bendsneyder als ook NTS RW Racing GP – de datum waarop beider partijen elkaar uitsluitsel dienden te geven omtrent deze clausule.

Dat de eerste helft van het seizoen niet is verlopen zoals vooraf werd verwacht moge duidelijk zijn. Silverstone is inmiddels geweest en Bendsneyder bezet momenteel met zes gescoorde WK punten de vijfentwintigste plaats in het kampioenschap. Tijd dus om te evalueren, elkaar eens recht in de ogen te kijken en te praten hoe om te gaan met deze regel in het contract.

Na de datum in eerste instantie met een week verschoven te hebben heeft het evaluatiegesprek inmiddels plaatsgevonden. De insteek van het gesprek was om ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan, maar met dien verstande dat het wel beter moet en ook hierin van twee kanten het vertrouwen in is.

Inmiddels hebben we van betrokken partijen vernomen dat de eerste helft van het seizoen geëvalueerd is, het gesprek goed verlopen is, er vooralsnog geen gebruik gemaakt zal worden van de clausule, er intern binnen het team een aantal wijzigingen plaats zullen vinden waarover duidelijke en heldere afspraken zijn gemaakt en beide partijen het vertrouwen hebben om ook in 2020 met elkaar verder te gaan.

NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen: “Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in Bo als coureur. Ik denk dat Bo beter is dan hij tot nu toe heeft laten zien dit seizoen. Het is aan ons allen om dit proces gezamenlijk goed te managen zodat we er samen voor kunnen zorgen dat hij zijn ware potentieel kan laten zien.”

 

RW Racing GP maar ook het Japanse NTS hebben het volste vertrouwen in de capaciteiten van Bendsneyder als coureur maar hebben de Nederlander wel op het hard gedrukt dat de prestaties beter moeten. Dat het achterblijven van de prestaties in de eerste helft van het seizoen niet alleen op het conto van Bendsneyder geschreven mogen worden moge ook duidelijk zijn. Werk aan de winkel dus in het tweede deel van het seizoen voor zowel het team, de chassisfabrikant als de 2015 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen.

Maar hoe dan ook, goed nieuws en witte rook na een turbulente periode voor de enige Nederlandse Grand Prix coureur, het enige Nederlandse Grand Prix Team en de Japanse chassisfabrikant.

Per direct een nieuwe teamgenoot
Vanaf de eerstvolgende Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli zal Simone Corsi de plaats binnen het team innemen van de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal. Het optreden van de Italiaan is echter voorlopig voor één Grand Prix weekend. Vanaf Aragon zal namelijk Jesko Raffin – de Zwitser die ook al tijdens de eerste Grand Prix weekenden van het seizoen de destijds geblesseerde Odendaal verving en ook komend seizoen voor het team uit zal komen – de teamgenoot worden van Bendsneyder.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App