Bo Bendsneyder: ‘Heerlijk om weer te kunnen rijden’

94
Bo Bendsneyder | Foto credit: Racing Passion Photography - Damon Teerink

Bo Bendsneyder maakte woensdag testmeters op het TT Circuit Assen samen met een groep andere Nederlandse coureurs. De Nederlandse Grand Prix coureur kwam in actie met een Yamaha R6: “Het was heerlijk om weer te kunnen na bijna drie maanden”

Bo Bendsneyder begon in maart ijzersterk aan het Grand Prix seizoen in Qatar. De coureur van NTS RW Racing GP kwalificeerde zich op de tweede startrij en scoorde een elfde plaats in de wedstrijd. Bendsneyder kreeg niet de kans om deze lijn door te trekken, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Bijna drie maanden reed Bendsneyder niet op een racecircuit, maar woensdag 27 mei kreeg hij samen met veel Nederlandse collega’s de kans om te trainen op het TT Circuit Assen. Bendsneyder reed testmeters met zijn Yamaha R6. Ondanks dat hij de laatste sessies niet kon rijden vanwege een technisch probleem, genoot de Rotterdammer volop van de trainingskans die geboden werd door de KNMV.

Bo Bendsneyder: “Het was heerlijk om weer te kunnen rijden, na bijna drie maanden. Niet op de Grand Prix-machine, maar wel met een serieuze motor en op het grote circuit, dus echt wel op snelheid. Het was even wennen, maar na een paar rondjes was het als vanouds en zat ik op mijn gewone rondetijden. Het was ook fijn dat er nog anderen reden. Met Michael van de Mark heb ik er een leuk gevecht van kunnen maken. Helaas heb ik maar drie sessies van veertig minuten kunnen rijden. Het nieuwe asfalt op het TT Circuit is top, maar er lagen nog wat losse steentjes en eentje daarvan kwam tegen de radiateur, waardoor ik de laatste twee sessies moest uitzitten. We gaan de motor fiksen en hopelijk kan ik ergens in de komende twee weken nog een keer meedoen aan een trackday. Wellicht weten we dan ook meer over het doorgaan van het seizoen. Het eerstvolgende is nu de Virtual GP op Silverstone, aanstaande zondag. Daar heb ik veel zin in. De vorige keer, op Jerez, ging het hartstikke goed en Silverstone is een baan die mij ligt, dus daar kijk ik wel naar uit.”

Komende zondag komt Bendsneyder ook in actie, maar dan tijdens een virtuele race. Bendsneyder zal rijden in de Moto2 klasse tijdens de Michelin Virtual British Grand Prix op Silverstone. De races beginnen vanaf 15:00 uur en zijn online te bekijken op MotoGP.com en hun social media kanalen. Tijdens zijn debuut begin mei in een virtual Grand Prix scoorde Bendsneyder een derde plaats in Jerez.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App