Bo Bendsneyder in 2021 met EAB Racing in FIM Supersport World Championship

473
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© BB64

Bo Bendsneyder ruilt na dit seizoen de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap in voor een start in het FIM Supersport World Championship. De coureur uit Rotterdam hiervoor overeenstemming bereikt met het Nederlandse EAB Racing.

De kogel is door de kerk, Bo Bendsneyder gaat in 2021 van start in het FIM Supersport Championship. De 2015 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen gaat uitkomen voor het EAB Racing Team. Het afgelopen seizoen werkte EAB Racing nauw samen met Ten Kate Racing en stond het team onder de naam EAB Ten Kate Racing aan de start met de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal – een voormalig teamgenoot bij zijn huidige NTS RW Racing GP Team.

Voor komend seizoen gaat EAB Racing teameigenaar Ferry Schoenmakers echter weer zijn eigen weg, dit aangezien Ten Kate Racing in 2021 met een eigen team terugkeert naar de klasse waar men in het verleden maar liefst negen keer de wereldtitel wist te veroveren. EAB Racing zal komend seizoen wel opnieuw gebruik maken van Yamaha YZF-R6 machines.

Ferry Schoenmakers, EAB Racing teameigenaar : “We zijn vanzelfsprekend heel erg blij dat Bo komend seizoen ons team komt versterken. Het talent van Bo als coureur staat voor mij niet ter discussie en ik ben er dan ook van overtuigd dat we komend seizoen samen mooie resultaten gaan behalen in het FIM World Supersport Championship.”

Bo Bendsneyder: “Heel erg blij om volgend jaar in de WorldSSP klasse te gaan rijden voor EAB Racing! Ik kan niet wachten om binnenkort te gaan testen en aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen.”

Wie de teamgenoot zal worden van Bendsneyder binnen het EAB Racing Team is nog niet bekend, de meest voor de hand liggende keuze lijkt echter opnieuw een samenwerking met MPM Routz Racing, het team van Jaimie Sikkelerus waarmee het team ook het afgelopen seizoen onder één dak werkte.

bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder – Yamaha R6 | foto© Jan Timmerman – JTS fotografie

 

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App