Bo Bendsneyder: Macna en MSG Software verlengen sponsorcontract

3935
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder in de fabriek van Macna in Italie | foto© Macna

Moto2 coureur Bo Bendsneyder kan ook dit jaar weer rekenen op de steun van Macna en MSG Software. Beide partijen zijn verheugd over de verlenging van het sponsorcontract met de Nederlandse coureur die in 2023 opnieuw in de kleuren van het Spaanse Pertamina Mandalika SAG Team aan de start zal verschijnen.

Steun van Macna
Komend raceseizoen krijgt Bo Bendsneyder weer support en de premium producten van Macna. Patrick Kant, CEO van Macna, is blij de samenwerking voort te kunnen zetten:

Patrick Kant: “Bo Bendsneyder is Nederlands beste coureur in de Moto2 klasse. We willen graag een Nederlandse rijder in de motorsport steunen. We doen dit nu voor het derde jaar op rij. De verwachting is dat Bo dit jaar weer een stap vooruit maakt. Afgelopen jaar was niet verkeerd, maar het kan nog beter.”

Macna ontwikkelt sinds 1990 motorkleding die nuttig en mooi moet zijn. Comfortabele kleding met de juiste zekerheid. Macna maakt alles in eigen huis en produceert niet alleen in het verre oosten, maar heeft ook een eigen fabriek in Italië. De motorkleding wordt inmiddels in bijna 60 landen wereldwijd verkocht.

Support van MSG Software
Op de helm van Bendsneyder zal voor het vijfde jaar op rij de naam van MSG Software prijken. Rick van Dongen, eigenaar van MSG, heeft goede verwachtingen van Bendsneyder voor het komende seizoen.

Rick van Dongen: “Als alles klopt, moet hij dit jaar in de top tien kunnen eindigen. Voor ons is naast de interesse in de sport, ook de gunfactor groot om Bo te steunen. Bo is heel sympathiek en een goede coureur. Hij heeft afgelopen jaar twee keer zoveel punten behaald als het jaar ervoor. Er zit zeker een stijgende lijn in.”

MSG levert al bijna dertig jaar groothandel, e-commerce en logistieke bedrijfssoftware. ‘MSG software Suite’ zorgt voor digitalisering en automatisering, wat resulteert in efficiënte, stabiele en gezamenlijk groeiende oplossingen en samenwerkingen. De software is als losstaande oplossing te integreren in bestaande software of als totaaloplossing achter de gehele bedrijfsvoering.

Trainen in Spanje
Bendsneyder is superblij dat Macna en MSG hem in 2023 weer supporten en ze het contract hebben kunnen verlengen. Voor Bendsneyder zijn de voorbereidingen met het Pertamina Mandalika SAG Team inmiddels al weer in volle gang.

Bo Bendsneyder: “Ze kennen mij al heel wat jaren en ik ben blij dat we weer een jaar verder samengaan. Ik ben nu vooral in het buitenland, met name in Spanje. Ik train veel op de motor om mezelf klaar te maken voor het seizoen en kijk er echt naar uit om het seizoen te starten.”

Bendsneyder begint in 2023 aan zijn zesde seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en zijn achtste seizoen als Grand Prix coureur. Naast Bendsneyder komen in 2023 ook Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer aan de start als Grand Prix coureur. Met Bendsneyder en Van den Goorbergh in de Moto2 klasse en Veijer als debutant in de Moto3 klasse heeft Nederland komend seizoen voor het eerst sinds lange tijd eerst weer een drietal Grand Prix coureurs.

Het 2023 MotoGP seizoen gaat van start in het weekend van 24 t/m 26 maart, plaats van handeling is het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal.