Tijdens de kwalificatie in Valencia bleek maar weer eens hoe minimaal de verschillen zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Vijfhonderdste van een seconde (0,05) kwam Bo Bendsneyder tekort om zich te plaatsen voor de laatste Q2 van het seizoen. In die tweede kwalificatieronde zou zijn snelste tijd van 1’35.082 goed zijn geweest voor de zeventiende startplaats. Nu moet de Nederlander het zondag doen vanaf P 22 op de startgrid.

Bo Bendsneyder trok op de tweede dag in Valencia de stijgende lijn van dag 1 goed door. De NTS RW Racing GP-coureur haalde opnieuw een seconde van zijn snelste rondetijd af, maar wat misschien wel nog belangrijker is: de Rotterdammer krijgt elke sessie meer vertrouwen in de nieuwe updates en het nieuwe NTS chassis.

Bo Bendsneyder: “We hebben weer een flinke stap gemaakt. Bij elke verandering die we proberen, pakt het uit zoals we verwachten en het gevoel wordt daardoor steeds beter, dus dat is heel positief, ook voor de wedstrijd. Met de tijd ben ik best blij, maar het is natuurlijk wel balen dat het net 0,05 tekort was om naar Q2 te gaan. Het was geen perfecte ronde, want ik maakte elke ronde wel een klein foutje, maar ik kon de tijden wel alleen rijden en redelijk constant.”

Bendsneyder’s tijdelijke teamgenoot Tommy Marcon start vanaf plaats 28 op de grid.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App