Bo Bendsneyder (P15): “Ik wist meteen dat ik iets te vroeg weg was”

4833
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder (64) | foto© Racesport.nl

Bo Bendsneyder kwam zondagmiddag als vijftiende over de finish tijdens zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Het werd een race met de nodige hindernissen voor de Nederlander die met een inhaalactie in de laatste ronde van de race met de vijftiende plaats het laatste WK punt veiligstelde.

Het 2021 seizoen is voor Bo Bendsneyder een seizoen met ups-and-downs. De Nederlander komt dit seizoen uit voor het Pertamina Mandalika SAG Team en heeft binnen het Spaanse team voor het eerst de beschikking over de zo gewilde Kalex machine. Het bleek een gouden greep want de Rotterdammer wist zich dit seizoen al twee keer op de eerste startrij te klasseren en in Qatar en Catalunya een top tien klassering te scoren in de competitieve Moto2 klasse.

De verwachtingen voor de 90e Dutch TT waren dan ook hooggespannen. De eerste dag verliep voor Bendsneyder vrijdag allesbehalve naar wens maar zaterdag tijdens de kwalificatie wist de Pertamina Mandalika SAG Team coureur zich goed te herpakken met als resultaat een dertiende startplaats.

Nadat de als vijfde gekwalificeerde Hector Garzo vlak voor de race een starverbod kreeg – dit vanwege een positieve uitslag van een Covid-19 test – schoof Bendsneyder niet alleen plaats op op de startgrid maar mocht hij teven van de vierde in plaats van de vijfde startrij aan de race beginnen.

Bendsneyder kende zondagmiddag om 12:20 uur een bliksemstart van de race, wist meteen een flink aantal plaatsen goed te maken en niets leek een uitstekend resultaat in de weg te staan. Niets bleek minder waar toen de wedstrijdleiding bekend maakte dat Bendsneyder een jumpstart had gemaakt en hierdoor een tweetal long lap penalty’s aan zijn broek kreeg.

De Nederlander voerde meteen zijn twee long lap penalty’s uit waardoor hij terugviel naar de tweeëntwintigste plaats in de wedstrijd. Bendsneyder knokte zich vervolgens terug tot de zestiende plaats in de race, het leek er tot aan de laatste ronde op dat hij hiermee net naast het laatste WK punt zou grijpen. In de laatste ronde moest de Amerikaan Cameron Beaubier er echter nog aan geloven en het hoofd buigen voor de aanstormende Nederlander die hiermee op de finish het laatste WK punt greep.

Bo Bendsneyder: “Ik wist meteen na de start dat ik iets te vroeg weg was. Ik was erg gefocust op een goede start. Dit seizoen gaan de starts erg goed, maar was nu denk ik iets te gretig. Ik besloot om gelijk de long lap penalty’s te nemen, zodat ik daarna weer kon focussen op de race en proberen zoveel mogelijk rijders in te halen. Ik kwam al snel weer wat rijders voorbij, maar een aantal keer schoot de motor in de neutraal in de Strubben, meerdere coureurs hadden hier tijdens de race overigens last van. Daar verloor ik veel plaatsen mee. Het is erg jammer, want we hadden zeker de snelheid om zo rond P8 tot P10 te strijden vandaag.”

Bendsneyder bezet na negen verreden Grand Prix weekenden met negenendertig gescoorde WK punten de dertiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter