Bo Bendsneyder (P18): ‘Het is een beetje hetzelfde verhaal als in Misano’

256
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Aragon | foto© Nico Schneider

Bo Bendsneyder is zondagmiddag in Aragon als achttiende geëindigd in de Moto2 race van de Gran Premio Michelin de Aragon. Het had iets meer mee moeten zitten voor de Nederlander om punten te pakken, gripproblemen zorgden er echter voor dat ook in deze race de zo felbegeerde WK punten buiten bereik bleven.

Bo Bendsneyder verloor na een redelijke start vanaf de 21e plaats in de eerste ronde een paar plaatsen, en zag zelfs zijn ervaren teamgenoot Simone Corsi voorbij komen, maar de Nederlander herstelde zich goed. In de negende ronde vond hij de aansluiting bij het groepje van vier onder aanvoering van Corsi en twee ronden later nam hij de koppositie op de 18e plaats over van de Italiaan in deze groep.De NTS RW Racing GP coureur kon vervolgens het gat naar het groepje dat om de punten streed niet meer dicht rijden, maar wist in deze groep wel Dominique Aegerter en zijn nieuwe teamgenoot voor het seizoen 2020, Jesko Raffin, keurig achter zich te houden.

Bo Bendsneyder: “Het is een beetje hetzelfde verhaal als vorige week op Misano: dit is niet de uitslag die we graag hadden gewild. Ik niet, en het team ook niet. In het begin van de race had ik weinig grip, waardoor ik niet mee kon in de groep. Daarna kon ik het tempo wel weer opvoeren en constant houden, maar het gat kon ik niet meer dicht rijden. We moeten kijken wat we kunnen verbeteren wat de grip betreft om er de volgende keer beter bij te staan.”

Ook NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen hield gemengde gevoelens over aan het weekend in Aragon, met name de kwalificatie moet volgens de voormalig Grand Prix coureur beter.

Jarno Janssen: “Het is belangrijk dat we beter worden in de kwalificatie om er ook in de race beter bij te kunnen zitten. We moeten daar plekken winnen en zorgen dat we geen plekken verliezen tijdens de eerste ronden van de race. Dit wordt al beter, maar toch moeten we daar heel hard aan blijven werken. Als we dit kunnen realiseren dan komen we waar we moeten zijn: bij de punten. Als met al zijn we niet ontevreden over hoe het nu gaat met Bendsneyder.”

Janssen zag Bendsneyder net als in Misano opnieuw voor zijn tijdelijke en zeer ervaren teamgenoot Simone Corsi eindigen.

Jarno Janssen: “Jammer dat Corsi het tempo tijdens de race niet kon vasthouden en terugviel. Ik wil hem graag bedanken voor zijn werk in de afgelopen twee GP’s. Met de informatie die hij ons de afgelopen twee Grand Prix weekenden kon geven, gaan we verder.”

Vanaf de eerstvolgende race in Thailand zal Raffin, die in 2020 als vaste coureur het team komt versterken, de plek van Corsi overnemen.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App