Bo Bendsneyder kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste test van 2018 welke de afgelopen dagen verreden werd in Valencia. De Tech3 Racing Team coureur noteerde op het Ricardo Tormo circuit de twaalfde rondetijd van de aanwezige Moto2 coureurs, geen slechte prestatie van de Moto2 debutant.

Tech3 Racing coureur Bo Bendsneyder kwam de afgelopen week voor het eerst weer in actie na de verplichte winterstop tijdens de eerste officiële Moto2 test op het nabij Valencia gelegen Circuit Ricardo Tormo.

Nadat dinsdag de eerste dag in het water viel en de Nederlander in overleg met zijn team besloot niet naar buiten te gaan kon er woensdag en donderdag gereden worden. Tijdens deze twee dagen wist de Moto2 debutant flinke progressie te boeken op zijn Mistral 610 machine en een keurige twaalfde rondetijd op de klok te zetten, een tijd die slechts één seconde verwijderd was van de snelste door Mattia Pasini gereden rondetijd.

Bo Bendsneyder, snelste ronde 1’36.843, P12: “We kunnen terugkijken op twee geslaagde testdagen – de eerste dag werd er vanwege het slechte weer niet gereden. We hebben best wel veel dingen kunnen testen, en wat misschien het belangrijkste was is dat we eindelijk weer hebben kunnen rijden. We hadden niet het mooiste weer en daardoor niet de meest ideale omstandigheden, maar ondanks dit hebben we woensdag en donderdag toch een redelijk aantal ronden kunnen rijden. Ik ben happy met hoe deze eerste test van het jaar is verlopen en ik kijk uit naar Jerez. Ik hoop dat we ons op een aantal punten nog iets kunnen verbeteren en ik kan dan ook niet wachten om heel snel alweer op de motor te kunnen stappen.”

Na deze eerste test in Valencia kunnen de Moto3 en Moto2 kort genieten van een paar dagen rust alvorens vanaf aanstaande maandag (12-02) in Jerez te beginnen aan hun tweede en afsluitende driedaagse wintertest ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag