Bo Bendsneyder: Over volgend jaar……

124
bendsneyder
Bo Bendsneyder bedankt Aki Ajo op het podium na zijn derde plaats in Silverstone | foto© Rene Vos

Bo Bendsneyder is bezig aan zijn eerste seizoen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Rotterdammer zit in een goed team, presteert uitstekend, wist afgelopen weekend in Silverstone zelfs zijn eerste podium te scoren, heeft een driejarige overeenkomst op zak, maar in de huidige racerij is alleen presteren en een getekend contract niet voldoende om zeker van je zaak te zijn voor komend seizoen.

Wat is de stand van zaken, hoe staat het ervoor en wat maakt een 17 jarig talent allemaal mee in zijn eerste jaar als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Bo Bendsneyder’s vaste begeleider en vader Steven Bendsneyder sr. schreef er eerder deze week het volgende over op een Nederlands motorsport forum.

De letterlijke tekst:

Best wel even weg geweest (lees: van het forum) en is simpelweg een combinatie van drukte maar ook, op de man uh… jochie van 17, keihard onderuit willen halen!

En dit vooral op social media, we hebben toen bewust even alles naast ons neergelegd en tegen kritiek kunnen we echt wel en houden ons zelf wekelijks de spiegel voor ons maar we moeten wel wat kunnen met deze kritiek! Het continu in de verdediging gaan en het moeten uitleggen dat Bo in z’n eerste jaar een andere pad bewandeld dan teammaat Brad die in z’n 5e jaar zit mag voor velen ook geen verschil maken….en als vader raken sommige dingen je best maar gelukkig is Bo daar een stuk relaxter in en moet er vaak alleen om lachen!

Over volgend jaar….

Met een nieuw Red Bull KTM GP en Moto2 team waar dus in 2017 niks verwacht mag worden ligt de druk vanzelfsprekend in het Red Bull KTM Ajo Moto3 team! Er moet daar gescoord worden en dus ligt ook Bo zijn positie op de tocht! We hebben een 3 jarig contract die eenzijdig is op toezeggen en je kan wel raden aan welke kant die zijde zich bevindt.

Maar Bo heeft al een geweldige curve ingezet en wat ie afgelopen zondag heeft laten zien was natuurlijk helemaal geweldige maar belangrijker was dat we alle weersomstandigheden hebben gehad van super natte baan, half droog/nat en droge baan en onder iedere omstandigheden stond Bo goed in de top 10 of hoger!

Maar ook in voorgaande races waar een minder resultaat werd geboekt was er zo’n weekend een mooie stijgende lijn van Bo alleen die zien de mannen in het team en de buitenwereld een stuk minder.

Bo is zeer geliefd in het team en willen zeker met hem verder maar er spelen dus meerdere belangen mee die we zelf niet in de hand hebben.

Kan wel zeggen dat we met z’n allen hard aan werk zijn (en dat gaat allemaal de goede kant op) om weer een mooi vervolg te gaan krijgen en dan helpt het dat Bo zich geweldig heeft laten zien afgelopen zondag en werd hij geroemd, vooral door de MotoGP presentatoren maar ook Aki, voor zijn team spirit en dat Brad zich geen betere Wingman kon wensen en zich voor het team heeft opgeofferd en dat heeft niks met teamorders te maken maar was een bewuste keus van Bo om een sterke Bagnaia iets wat in de weg te zitten.

Nu zo weer richting Misano en gaan we hopelijk weer een mooi weekend tegemoet.

Als Racesport.nl redactie hebben we de afgelopen paar maanden ook vaak met kromme tenen in de schoenen sommige reacties op de social media gevolgd. We hebben er veel over gesproken met Bo’s vader en het management van het Nederlandse talent en soms geprobeerd om een enkele ‘wegraceliefhebber’ die het nodig vond om de Red Bull KTM Ajo coureur tot het bot toe af te branden als hij een keer niet binnen de top tien finishte (of een enkeling die alles minder dan een vijfde plaats bedroevend vond omdat hij in hun ogen op een KTM fabrieksmachine minimaal elke race in de top vijf hoorde te finishen) uit te leggen dat de huidige lichtste klasse van het wereldkampioenschap toch iets anders in elkaar steekt dan pakweg 10 jaar geleden.

Steven en het hele team dat achter de schermen kei en keihard werkt om de carrière van Bo Bendsneyder in goede banen probeert te leiden; petje af, kop d’r veur!!!  Als Racesport.nl redactie weten we drommels goed hoe er in het MotoGP paddock over zijn prestaties gesproken wordt, aan het talent, zijn inzet, zijn prestaties ligt het zeker niet, maar altijd maar weer die andere belangen…….om tureluurs van te worden.

Wij zijn er echter van overtuigd dat het team achter de schermen ook deze hobbels zullen overwinnen en Bo in 2017 gewoon weer vol gas er tegenaan kan. Wat zou het prachtig zijn dat het Nederlandse bedrijfsleven jullie daarbij eens een steuntje in de rug zou geven.

Wij zijn trots, heel trots op het feit hoever Bo, maar ook jullie het nu al hebben weten te schoppen. Al speelt de politiek af en toe een hele grote rol, een beter antwoord als te presteren als de afgelopen races is er niet. Veel succes de komende tijd, wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt!!!

Met sportieve groet,

Evert Slager
racesport.nl

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV