Bo Bendsneyder: ‘Ik weet dat we klaar zijn voor een goede race’

7
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Bo Bendsneyder wist zich zaterdag op het Misano World Circuit als negende te kwalificeren voor de zondag te verrijden Moto3 race van de Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini. Makkelijk ging het niet maar de Rotterdammer is ondanks dit klaar voor een goede race.

Na een moeilijke eerste dag begon Bo Bendsneyder vol vertrouwen aan de kwalificatiedag op het Misano World Circuit. Tijdens de eerste sessie van de dag – de derde vrije training – verliep het zeker nog niet vlekkeloos en bleef de Nederlander zoeken naar het goede gevoel aan de voorkant. Meer dan de achttiende rondetijd zat er dan ook niet in tijdens deze sessie.

De Red Bull KTM Ajo monteurs werkten er vervolgens hard aan om een oplossing te vinden. Deze bleek gevonden te zijn bij aanvang van de kwalificatie, maar ondanks dat Bendsneyder aangaf dat hij aanzienlijk mee vertrouwen had kwam die ene snelle rondetijd er in eerste instantie nog niet uit. De bijter uit Rotterdam ging er in de laatste minuten nog een keer extra goed voor zitten met als gevolg een negende rondetijd en daarmee een start vanaf de derde startrij voor de zondag te verrijden race.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo, (P9) :

“We hadden nog steeds aardig wat problemen na de derde vrije training. Ik kon de machine niet zo besturen als ik graag zou willen en ik had geen goed gevoel met de voorkant. Hoe dan ook, het team heeft geweldig werk geleverd voor de kwalificatie en na de eerste run vertelde ik ze dat ik me meer comfortabel voelde en kon doen wat ik wilde. Maar toch konden we nog geen snellere rondetijd rijden; we zaten rond positie 18-20 en ik wist dat we nog een stap konden maken. Tijdens de laatste run vond ik een gaatje tussen alle rijders en kon ik een goede ronde rijden, dus ik sluit de dag erg blij en met een goed gevoel af. Het ziet ernaar uit dat er morgen misschien regen valt, dus moeten we in dat geval kijk naar het grip niveau en wat voor gevoel we hebben, maar ik weet dat we klaar zijn voor een goede race.”

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag