Bo Bendsneyder: ‘We’ll keep working; the results will come’

88
bendsneyder
Bo Bendsneyder voor Juanfran Guevara | foto© Red Bull KTM Ajo

Bo Bendsneyder had zondag in Silverstone tijdens de Moto3 wedstrijd opnieuw het geluk niet aan zijn zijde. Met een kersvers Moto2 contract voor 2018 op zak kon de Nederlander nagenoeg de gehele race op het Britse circuit mee in de grote kopgroep alvorens hij werd geraakt door een achter hem rijdende coureur en een crash zorgde voor de tweede DNF op rij.

De afgelopen weken waren voor Bo Bendsneyder zowel op als ook naast de baan hectisch. Naast de baan voerden manager Arie Molenaar samen met pa Bendsneyder al enkele Grand Prix weekenden gesprekken over een nieuwe overeenkomst voor 2018. Leek het tijdens de Oostenrijkse Grand Prix al duidelijk welke kant het op zou gaan, de wind draaide vervolgens de afgelopen twee weken nog een aantal keren. Zo kwamen er de afgelopen dagen nog een aantal serieuze opties langs, leken de plannen in Silverstone zich op het laatste moment nog weer te wijzigen, werden er zondagochtend opnieuw nog een aantal serieuze gesprekken gevoerd maar uiteindelijk werd zondag even na het middaguur de knoop definitief doorgehakt en kon er vlak voor de Moto3 wedstrijd een handtekening gezet worden onder een contract met het Franse Tech 3 Racing aangaande een startplaats voor 2018 in de Moto2 klasse.

Een duidelijk blije en opgeluchte Bendsneyder begon vervolgens vol vertrouwen aan de Moto3 race, een race waarin hij precies een jaar geleden zijn allereerste podiumplaats in de Moto3 klasse wist te scoren.

Zoals verwacht ontstond er in de race een grote groep, ruim 20 coureurs, die elkaar geen duimbreed toegaven. Bendsneyder viel direct na de start vanaf de tiende plaats op de grid een aantal plaatsen terug om vervolgens aan een opmars te beginnen. Eenmaal binnen de top tien aangekomen te zijn wist de Red Bull KTM Ajo coureur zich hierin te handhaven, echter was duidelijk waar te nemen dat alles gegeven diende te worden en er voor elke centimeter gevochten werd.

In de slotfase van de wedstrijd ging het mis op het moment dat Bendsneyder van achteren aangetikt werd door de Spanjaard Juafran Guevara. Beiden schoven op hoge snelheid onderuit waarbij Bendsneyder direct zelf de plaats van de crash lopend kon verlaten, Guevara daarentegen bleef liggen met als gevolg dat de wedstrijdleiding een ronde later besloot – in de allerlaatste ronde van de race – de rode vlag te tonen en de wedstrijd een halve ronde voor het einde vroegtijdig te beëindigen.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo, (DNF):

“Eerlijk gezegd was de race vandaag best wel lastig. We streden met meer dan 20 rijders in één lange en grote groep, en dat is nooit makkelijk. Het positieve is echter dat we nagenoeg de gehele tijd binnen de top tien te vinden waren, dus het was wat dat betreft wel een goede race en ik voelde me dan ook wel comfortabel op de motor. In deze sport kunnen incidenten zoals vandaag nu eenmaal gebeuren, en daar is nu eenmaal niets aan te doen. Het was in bocht 16, ik werd van achteren aangetikt en raakte daarbij meteen naast de baan. Ik hoop dat Juanfran [Guevara] OK is. Nu is het tijd om deze wedstrijd achter ons te laten en ons te concentreren op het volgende Grand Prix weekend. We blijven hard werken, de resultaten zullen dan vanzelf een keer komen.”

De volgende wedstrijd is over twee weken, plaats van handeling is dan het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.