Bobby Bos in 2020 van start in Frans Superbike Championship

521
bobby-bos
Bobby Bos | foto© Bossie 54 Racing

Bobby Bos zal in 2020 niet van start gaan in het IDM Superbike 1000 kampioenschap. De Nederlander maakt namelijk de overstap naar het Frans wegrace kampioenschap waar hij dit seizoen in de kleuren van Twist Ring Racing uit zal komen in de Superbike categorie.

Bobby Bos maakt een verrassende overstap. Leek de Drent ook in 2020 gewoon weer van start te gaan in het IDM….niets is minder waar. Bos heeft namelijk bekend gemaakt dat hij in 2020 van start zal gaan in het Franse Superbike kampioenschap.De onderhandelingen met Team HPC Power Suzuki teambaas Denis Hertrampf voor een tweede gezamenlijke IDM Superbike 1000 seizoen waren al in een vergevorderd stadium. De 21-jarige Bos besloot – na lang en goed overleg ook met Hertramph – echter toch om een andere weg in te slaan en te kiezen voor een nieuw en ander avontuur in Frankrijk. Bos zal in het Franse wegrace kampioenschap uit gaan komen voor Twin Ring Racing en in de Superbike klasse aan de start verschijnen op een Kawasaki ZX-10 RR.

Bobby Bos: “Na een lange periode van overleg en veel positieve gesprekken met Denis Hertrampf van Team HPC Racing en Pablo Puschmann van Twist Ring Racing zijn we het eens geworden dat ik volgend seizoen op een Kawasaki ZX-10 RR van Twist Ring ga rijden in het Franse Superbike-kampioenschap. Het team wordt ondersteund door Tech Solutions en we zullen op Dunlop-banden gaan rijden. Het is een geweldige kans, en daarnaast ook wel bijzonder vanwege het feit dat ik de eerste niet-Franse coureur blijkt te zijn die het hele kampioenschap rijdt. Het Frans kampioenschap is vergelijkbaar met het niveau als in de IDM.”

Naast zijn deelname als coureur in het Franse Superbike kampioenschap heeft Bos ook zijn plannen als Endurance World Championship coureur niet uit zijn hoofd gezet. De Drent, die het afgelopen seizoen met en op een door Hertrampf geprepareerde Ducati deelnam aan het kampioenschap, wil ook de komende Endurance wedstrijden weer van de partij zijn.

Bobby Bos: “Ik ben erg blij dat de contacten met Hertrampf nog steeds gericht zijn op de toekomst en dat we samen nadenken over wat we nog meer samen kunnen doen. De EWC blijft op mijn verlanglijstje staan, dus het wordt een druk jaar, een jaar waarin ik me wil bewijzen in het Franse kampioenschap en natuurlijk in het EWC. Tot slot wil ik Denis Hertrampf, Pablo Puschmann, mijn eigen mensen en mijn trouwe sponsors bedanken.”

Bos zal komend seizoen in Frankrijk een oude bekende treffen, ook voormalige IDM-coureur Mathieu Gines is één van de deelnemers in het Frans Superbike kampioenschap.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App