Boes, Kloots en Van Leuven winnen op vrijdag in Dijon en Prenois

322
onk-supercup-600
ONK SuperCup 600 race Dijon en Prenois | foto© Mariska Grob

Guus Boes, Kevin van Leuven (ONK SuperCup 600) en Cliff Kloots (ONK SuperCup 1000) hebben vrijdag in het Franse Dijon en Prenois de drie wedstrijden in de belangrijkste OW Cup klasses op hun naam geschreven.

De OW Cup coureurs reden de afgelopen twee dagen op het Franse circuit van Dijon en Prenois. Donderdag stonden de kwalificaties op het programma en reed de gecombineerde ONK SuperCup 1000 & ONK ProCup 1000 klasse al hun eerste wedstrijd terwijl er vrijdag voor dezelfde klasse nog een wedstrijd op het programma stond en voor de overige categorieën zelfs twee races werden verreden.

ONK SportCup 600, ONK SportCup 1000 en ONK ProCup 600
De gecombineerde ONK SportCup 600, ONK SportCup 1000 en ONK ProCup 600 coureurs beten vrijdag het spits af met hun eerste race van de dag. In deze eerste wedstrijd ging de overwinning naar ONK ProCup 600 coureur Anne van Galen voor Gert Linthorst en Patricia Kok.  In deze race werd Peter van den Burg op de twaalfde plaats de best geklasseerde ONK SportCup 1000 coureur en ging de wist in de ONK SportCup 600 coureur naar de als veertiende algemeen over de finish gekomen Roelof Jan de Vries.

In de tweede race trok Patricia Kok aan het langste eind door als eerste de finish te passeren voor Ronald Post en Ray Khali Nashid. Op de zesde plaats algemeen was het Danny Bakker die de winst greep in de ONK SportCup 1000 klasse terwijl de als veertiende algemeen gefinishte Kai Güster met de winst aan de haal ging in de ONK SportCup 600 categorie.

ONK SuperCup 600
In de eerste race van de dag streden de van pole vertrokken Guus Boes, Kevin van Leuven en Eduard Troost lange tijd voor de overwinning. In de slotfase was het echter Boes die een klein gaatje wist te slaan en na twaalf ronden als winnaar de finish passeerde op bijna twee seconden gevolgd door Van Leuven en Troost.

Manuel Wienen werd als vierde geklasseerd voor Jorn Hamberg, Nick Vlaar, Corne Heikamp, Thijs Peeters en Joris Lentfert en Djim Ulrich. Laatstgenoemde passeerde in de wedstrijd weliswaar als vierde de finish maar werd na afloop bestraft met een tijdstraf van 20 seconden waardoor hij werd teruggezet naar de tiende plaats. Hetzelfde overkwam de oorspronkelijk als vijfde de finish gepasseerde Frank Nieman, de coureur uit Staphorst moest hierdoor in de uitslag uiteindelijk genoegen nemen met P12.

In de tweede wedstrijd van de dag vochten Boes en Van Leuven een verbeten duel uit voor de overwinning. Kon Boes in de eerste wedstrijd de ervaren Limburger nog van het lijf houden, in deze race gaf Van Leuven geen krimp en wist hij na twaalf ronden Boes met een miniem verschil van 0,032 seconde af te troeven en de winst voor zich op te eisen.

Net als in de eerste wedstrijd mocht Troost dit keer na afloop opnieuw als derde mee naar het podium terwijl Nieman zijn teleurstelling van de eerste race snel had weten te verwerken en in deze wedstrijd als vierde de eindstreep wist te passeren.

De vijfde plaats werd een prooi voor Wienen gevolgd door Ulrich, Heikamp, Hamberg, Vlaar en Lentfert.

ONK SuperCup 1000 & ONK ProCup 1000
Waren het donderdag tijdens de eerste wedstrijd Cliff Kloots en Nigel Walraven die er een spannend duel van maakten voor de overwinning, in deze wedstrijd wist ook Danny van der Sluis zich met de strijd voor de overwinning te bemoeien. In de vijfde ronde werd de wedstrijd echter onderbroken middels een rode vlag situatie nadat Wouter van Heyningen (ONK ProCup 1000) in de laatste bocht voor start en finish ten val was gekomen en zijn machine bij deze crash midden op de baan bleef liggen. De doorkomst na de vijfde ronde werd als uitslag genomen waarbij Walraven op dat moment aan de leiding ging voor Kloots, Van der Sluis, Jolanda van Westrenen en Alexander Klaassen.

Nadat de machine van Van Heyningen was opgeruimd en de baan weer vrij was volgde er een herstart over zeven ronden waarbij de uitslag van de race bepaald werd aan de hand van de twee samengestelde resultaten.

Kloots, Walraven en Van der Sluis maakten er in deze tweede heat opnieuw een spannende strijd van voor de overwinning waarbij dit keer Kloots het rapst was voor Walraven, Van der Sluis, Westrenen en Klaassen.

Nadat beide resultaten bij elkaar opgeteld waren bleek Kloots het rapst te zijn geweest en met een miniem verschil van slechts 0,065 sec. op Walraven zijn tweede overwinning te hebben behaald. Van der Sluis mocht net als tijdens de eerste race op donderdag ook nu na afloop opnieuw als derde met Kloots en Walraven mee naar het podium.

Van Westrenen verraste ook op vrijdag weer vele mannen door opnieuw een keurige vierde plaats te scoren voor Klaassen, Kenny Tournel, Jan Bultman, Robin van der Burg, Yme-Jan Hofstee en Kevin Groeneveld.

Renzo van Emmerik en Rinze Luimstra moesten net als tijdens de eerste race opnieuw verstek laten gaan vanwege de te grote schade aan hun machines opgelopen bij een crash en een technisch probleem. Toine Gierkink kwam in deze race niet aan de finish vanwege een crash.

De winst in de ONK ProCup 1000 categorie ging naar Camiel Blokhuizen voor Jermy Gelderbloem en Wim Broekestijn.

Handige link OW Cup Dijon en Prenois: Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl