Booth-Amos en Ieraci het rapst tijdens tweede sessie in Estoril

32
Tom Booth-Amos was vandaag het snelste in Groep B op Estoril | Foto credit: Randy van Maasdijk

Tom Booth-Amos was ook in de tweede World Supersport 300 vrije training het snelste in Groep B. Bruno Ieraci zette in Groep A de snelste tijd van de dag op de klokken in Estoril. Scott Deroue was vierde van zijn groep. Koen Meuffels en Jeffrey Buis noteerden praktisch dezelfde rondetijd als hun Nederlandse collega en eindigden respectievelijk negende en tiende van hun groep.

De World Supersport 300 coureurs kwamen vrijdagmiddag in actie voor hun tweede vrije training op het Circuito do Estoril. RT Motorsports by SKM-Kawasaki coureurs Tom Booth-Amos (Groep B) en Nick Kalinin (Groep A0 hadden vrijdagmorgen de snelste tijden genoteerd in de eerste vrije training. Dit weekend komt telkens eerst Groep B in actie gevolgd door Groep A tijdens de vrije trainingen op Circuito do Estoril. De baantemperaturen waren vergeleken met de ochtend flink gestegen. Het was bij de start van de sessie negentien graden met een baantemperatuur van negenentwintig graden.

Groep B
De sessie begon met een flinke crash voor Luca de Vleeschauwer in de laatste bocht. De Belg kwam dit jaar uit in de IDM Supersport 300 klasse en heeft voor dit weekend een wildcard in het WK. Of De Vleeschauwer later dit weekend nog in actie gaat komen valt te betwijfelen, want hij had zichtbaar pijn na zijn crash waarbij hij met een brancard werd weggedragen. Net als in de eerste sessie was Booth-Amos de snelste coureur. De Britse coureur won voornamelijk veel tijd in de laatste sector. Jose Luis Perez Gonzalez kwam tot een tweede tijd, gevolgd door Bahattin Sofuoglu. Scott Deroue wist zijn tijd uit de ochtend met een ruim een seconde te verbeteren en eindigde op een vierde plaats. Deroue en Jeffrey Buis gaan dit weekend op het Portugese circuit uitmaken wie er wereldkampioen gaat worden. Meikon Kawakami was vijfde in de tweede vrije training van Groep B.

Groep A
Vervolgens was het de beurt aan Buis en Meuffels. In deze groep waren Bruno Ieraci en Mika Perez duidelijk een stuk sneller dan de rest. Het tweetal zette ook als enige van de dag een 1’51 op de klokken. Ieraci was het snelst voor Perez. Marc Garcia, Alvaro Diaz en Samuel Di Sora maakten de top-vijf compleet. Meuffels en Buis eindigden bijna net in de top-tien. Net als hun Nederlandse teamgenoot Deroue zette zij ook beiden een 1’52.7 op de klokken. Meuffels eindigde met zijn tijd als negende en Buis als tiende.

Morgenochtend staat nog de belangrijke derde vrije training op het programma, waarin de rijders nog de kans hebben om hun tijd van vrijdag te verbeteren. De drie Nederlanders staan nu allen rond de vijftiende positie in de gecombineerde uitslag. De top-dertig in de gecombineerde uitslag na drie vrije trainingen plaatsen zich voor de Superpole en rechtstreeks voor de twee races op het Circuito do Estoril.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App