Brad Binder en KTM verlengen samenwerking t/m het seizoen 2024

1865
Brad Binder
V.l.n.r. Brad Binder, Pit Beirer en Mike Leitner | foto© KTM Images

Brad Binder en KTM hebben hun na dit seizoen aflopende MotoGP contract met nog eens drie jaar verlengd. De Zuid-Afrikaan zal hiermee tot aan het einde van het seizoen 2024 in de kleuren van het Red Bull KTM Factory Racing-team te bewonderen zijn in de koningsklasse.

Brad Binder maakt al lange tijd uit van het KTM GP Academy project. De inmiddels 25-jarige Zuid-Afrikaan begon zijn samenwerking met KTM als coureur in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, wist vervolgens de nodige successen te behalen op een KTM in de Moto3- en Moto2 klasse als coureur van het Red Bull KTM Ajo Team om het afgelopen seizoen op zijn KTM RC16 in KTM de eerste zege in de koningsklasse te bezorgen. De overwinning in 2020 Brno was tevens de eerste zege van Binder in de MotoGP klasse, en dat in zijn debuutseizoen waarin hij tevens de titel ‘Rookie of the Year’ verwierf.

Ondanks dat KTM het dit seizoen tot aan het afgelopen weekend in Mugello lastig had hebben Binder en de Oostenrijkse motorenfabrikant na afloop van de Gran Premio d’Italia hun samenwerking met nog eens drie jaar verlengd, een samenwerking die aan het einde van dit nieuwe contract een mijlpaal zal bereiken; men zal dan namelijk hun tienjarige samenwerking vieren.

Brad Binder: “Ik ben super, super blij dat ik weer voor drie seizoenen heb getekend bij KTM en dat we daarmee tot tien jaar vooruit kunnen. Het is ongelooflijk om al zo lang onderdeel uit te maken van deze fabrikant, we hebben altijd een goede relatie gehad. Ik ben erg gelukkig in de kleuren van KTM, dus het is extra bevredigend om een lang contract te hebben getekend. Het is een fantastisch gevoel om het geloof en steun van een bedrijf als KTM te hebben. Het is een eer. Vanaf hier kunnen we ons richten op het opbouwen van onze weg naar voren. We zijn niet vreselijk ver weg, en het zou echt leuk zijn om samen iets groots te doen. Het is spannend om te zien wat ons de komende jaren gaan brengen.”

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “Dit was voor ons een heel gemakkelijk contract om te tekenen, want we houden van Brad als racer en van wat hij ons team, de fabriek en de MotoGP-klasse brengt. Hij was ook erg enthousiast om een langere verbintenis met ons aan te gaan en dat zegt veel over onze progressie en ons potentieel in dit kampioenschap. Soms vind je een racer en een mentaliteit die echt bij je eigen filosofie passen en het feit dat Brad in tien jaar tijd met ons helemaal naar de top is gekomen, is een heel bijzonder verhaal. We zijn echt trots om met hem te blijven racen en om samen nieuwe doelen te blijven stellen.”

Mike Leitner, Red Bull KTM Race Manager: “Als Team Manager ben ik blij dat Brad ons nog drie jaar zijn vertrouwen heeft geschonken. Hij is een zeer sterke rijder met een sterke crew en een sterke fabriek achter hem. We zullen er samen voor gaan om onze wederzijdse dromen en doelen te bereiken. Het is geweldig dat we deze samenwerking tot ’24 hebben weten te continueren.”

Afgelopen weekend zorgde Binder in Mugello voor een nieuwe mijlpaal door tijdens de FP3 met 362,4 per uur de hoogste topsnelheid in de geschiedenis van de sport te evenaren.

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter