Brad Binder (P1): ‘Vooral FP2 was goed, ik zag waar Yamaha’s sterke punten liggen’

55
Brad Binder - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© KTM Images/Polarity Photo

Na de eerste dag van de Grand Prix van Emilia Romagna op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was Brad Binder de snelste coureur in de MotoGP klasse. Het was enigszins verrassend omdat de Oostenrijkse fabrikant vorige week op hetzelfde circuit niet zo sterk oogde.

Brad Binder sloot de eerste dag van het tweede achtereenvolgende raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli met een 1’31.628 als snelste af voor Takaaki Nakagami en Fabio Quartararó. De top vijf stond binnen 0,071 seconde van elkaar geklasseerd, de top tien stond binnen 0,444 seconde waardoor de verschillen wederom minuscuul waren in de MotoGP klasse. Afgelopen dinsdag werd er door de MotoGP coureurs en teams nog een hele dag getest op het Italiaanse circuit wat helpt om de verschillen nog eens kleiner te maken.

De eerste KTM kwam afgelopen zondag als tiende over de finish, echter was het verschil naar de winnaar slechts twaalf seconden. Hoe dan ook, met hoe klein de verschillen tegenwoordig zijn in MotoGP, kan iedere fractie van een seconde cruciaal zijn op de verloop van een raceweekend. KTM heeft ten opzichte van afgelopen weekend behoorlijke stappen gemaakt en Brad Binder was aan het einde van de dag in zijn media debrief dan ook zeker te spreken over de verbeteringen, met name tijdens de tweede vrije training in de de middag.

Brad Binder: “Het was vooral een hele goede FP2. In de eerste sessie hadden we nog wat problemen maar toen we deze hadden opgelost hadden we een duidelijk idee van wat we moesten doen in de tweede sessie. We hebben behoorlijke stappen kunnen maken en ik voelde me een stuk comfortabeler op de machine. Hierdoor wisten we ook onze rondetijd nog eens aan te scherpen. Dat was wel prettig want in de afgelopen dagen voelde het soms een beetje alsof we het plafond bereikt hadden en voelde ik me ook niet zo comfortabel. Nu maar eens zien wat er morgen allemaal gaat gebeuren.

Ik had een mooie kans om achter [Maverick] Viñales aan te rijden en te zien wat hij doet en waar de sterke punten van de Yamaha liggen. Hij is degene die zoveel snelle rondetijden heeft kunnen rijden dus was het goed om het eens van dichtbij te zien. Hij kan echt ontzettend veel bochtensnelheid meenemen, voor mij is dat nog lastig. Echter in de scherpe bochten merkte ik dat ik sterker was, ik voelde dat ik beter was in de remzones. Het was cool om te zien hoe twee heel verschillende rijstijlen en machines toch een bijna identieke rondetijd kunnen rijden.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 09:55 uur weer in actie voor de derde vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Om 13:30 gaat de vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App