BREAKING: Officieel statement van Suzuki Motor Corporation

10469
© Suzuki Racing

Suzuki Motor Corporation is donderdagochtend met een officieel statement naar buiten gekomen aangaande het verlaten van de MotoGP klasse. De Japanse fabrikant heeft ruim negen dagen gewacht met een officieel bericht sinds het nieuws bekend werd.

Bijna tien dagen sinds het nieuws van Suzuki aangaande het verlaten van de MotoGP klasse naar buiten is gekomen heeft Suzuki Motor Corporation op donderdag een officieel statement naar buiten gebracht.

“Suzuki Motor Corporation is in gesprek met Dorna over de mogelijkheid om haar deelname aan de MotoGP aan het einde van 2022 te beëindigen.

Helaas dwingen de huidige economische situatie en de noodzaak om haar inspanningen te concentreren op de grote veranderingen die de automotive sector de laatste jaren ondergaat, Suzuki om kosten en mankracht te verschuiven naar de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Wij willen onze diepste dankbaarheid betuigen aan ons Suzuki Ecstar Team, aan allen die de motorrace-activiteiten van Suzuki gedurende vele jaren hebben gesteund en aan alle Suzuki-fans die ons enthousiast hebben gesteund.”

Zoals verwacht is de beweegreden van Suzuki Motor Corporation om de MotoGP te verlaten dus op financiën gebaseerd. Wel is het wel heel opvallend dat men het woord ‘mogelijkheid’ gebruikt met betrekking tot het verlaten van de MotoGP. Daarmee wordt gesuggereerd dat er nog onderhandeld wordt over hoe Suzuki mogelijk op een andere manier alsnog onderdeel kan zijn van de MotoGP klasse, wellicht zoals beschreven in dit artikel.

Later meer …Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter