Bridewell en Glenn Irwin zorgen maandag voor dubbele Ducati zege op Oulton Park

906
Glenn Irwin in duel met Leon Haslam - Oulton Park | © Bennetts British Superbike Championship

Tommy Bridewell en Glenn Irwin hebben maandagmiddag de twee British Superbike races gewonnen op Oulton Park. De BeerMonster PBM Ducati coureurs wonnen ieder een race waarbij Leon Haslam tweemaal op het podium eindigde. 

Nadat Josh Brookes zondagmiddag de eerste British Superbike race van het weekend wist te winnen op Oulton Park was het maandagmiddag de beurt aan BeerMonster PBM Ducati coureurs Tommy Bridewell en Glenn Irwin.Race 2
Peter Hickman startte zeer goed en ging als leider de eerste bocht en, echter eiste de de FHO Racing BMW Motorrad coureur daarbij teveel van zijn voorkant en schoof hij onderuit. Tommy Bridewell nam daardoor de leiding over voor Kyle Ryde en Andrew Irwin, daarachter reden Leon Haslam, Josh Brookes, Glenn Irwin en Christian Iddon in een kopgroep die al gauw ontstond. Ook Jason O’Halloran en Josh Owens vielen al in de eerste ronde uit.

Bridewell, Haslam en Andrew Irwin wisten te ontsnappen van de groep daarachter maar de onderlinge verschillen bleven erg klein. Glenn Irwin voerde de tweede groep aan met kort achter zich Kyle Ryde, Christian Iddon, Josh Brookes en Jack Kennedy.

Bridewell, die altijd sterk is op Oulton Park, wist langzaam maar zeker buiten bereik van Haslam en Glenn Irwin te komen. Haslam was flink aan het pushen maar hij werd steeds meer onder druk gezet door de PBM Ducati coureur. In de zestiende ronde viel Glenn Irwin aan en nam hij de tweede positie over van Haslam, daarmee maakte hij er een 1-2 van voor het PBM Ducati team.

Het was nog voorbij voor Haslam want ook Andrew Irwin wilde aanspraak maken op de laatste podiumplaats. In de voorlaatste bocht voor start / finish zette hij zijn Honda naast de BMW van Haslam maar doordat hij enigszins wijd ging kon Haslam meer snelheid meenemen op het rechte stuk.

Bridewell werd de overtuigende winnaar voor teamgenoot Glenn Irwin, daarachter kwam Haslam als derde over de streep met Andrew Irwin slechts 0,123 achter zich. Kyle Ryde werd vijfde voor Josh Brookes en Christian Iddon, daarachter eindigden Lee Jackson, Jack Kennedy en Dean Harrison in de top tien.

Race 3
Het was Andrew Irwin die vanaf de tweede startrij het beste wegkwam voor zijn vanaf pole position vertrokken oudere broer Glenn Irwin en Josh Brookes. Leon Haslam reed op de vierde plaats voor Kyle Ryde en Tommy Bridwell.

Haslam aarzelde niet en ging bij het ingaan van de tweede ronde voorbij aan merkgenoot Brookes. Een ronde later volgde Glenn Irwin dat voorbeeld en passeerde hij broertje Andrew Irwin voor de leiding in de wedstrijd.

Glenn Irwin kreeg het niet voor elkaar om weg te rijden waarna Haslam in de zesde ronde voorbij ging aan Andrew Irwin voor de tweede positie. De kopgroep bestond op dit moment uit maar liefst acht coureurs die minder dan twee seconden van elkaar verwijderd waren.

In de tweede helft van de race wisten Glenn Irwin, Haslam en de naar de derde positie opgeklommen Bridewell een gaatje te slaan naar Andrew Irwin op de vierde plaats. Bij het ingaan van de twaalfde ronde viel Haslam aan in bocht 1 en wist hij op indrukwekkende wijze de leiding over te nemen. Teamgenoten Glenn Irwin en Bridewell kregen het vervolgens met elkaar aan de stok maar ze waren zich ervan bewust dat ze Haslam niet mochten laten ontsnappen. Wel zorgde dit ervoor dat Brookes en Ryde zich bij de kopgroep wisten te voegen.

Glenn Irwin nam de koppositie weer over in de veertiende ronde en die gaf hij tot aan de finish niet meer af Haslam deed er wel alles aan om de Noord-Ier nog te verschalken maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Ryde had in de slotfase afgerekend met Bridewell en kwam als derde over de streep, daarachter maakten Hickman, Iddon, Jackson, Andrew Irwin en O’Halloran de top tien compleet.

In het kampioenschap staat Glenn Irwin aan de leiding met 91 punten voor Josh Brookes en Tommy Bridewell die er beiden 87 hebben gescoord. Haslam staat vierde met 76 punten.

Nederlanders
In de tweede race van de British Supersport klasse werd Jaimie van Sikkelerus zevende. Jorel Boerboom wist in de National Superstock 1000 race de finish niet te halen vanwege een technisch probleem.

De volgende ronde van het British Superbike kampioenschap wordt verreden in het weekend van 19 t/m 21 mei op Donington Park.Handige links British Superbikes Oulton Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.