British Motostar & NEC Moto3 GP: Pole voor Booth-Amos, Soppe derde

327
Tom Booth-Amos
Tom Booth-Amos | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Op zaterdagochtend heeft Tom Booth-Amos de Pole weten te pakken in de British Motostar / ADAC NEC Moto3 GP klasse. De Brit was het snelst voor Liam Delves en Jake Archer in de British Motostar Moto3. In de NEC Moto3 was Walid Soppe de derde snelste voor Sasha de Vits. 

Waar in de ochtend de baan nog nat was hadden de coureurs in de gemixte British Motostar / ADAC NEC Moto3 GP klasse te maken met een droge baan waar nog wel veel natte plekken te zien waren. Hierdoor konden ze de baan op met slicks maar moest er zeer nauwkeurig gereden worden.

Het was uiteindelijk Tom Booth-Amos die overtuigend de pole naar zich toetrok, met een marge van ruim 1.3 seconde naar landgenoot Jake Archer. Op de derde plaats was het Liam Delves voor Tim Georgi die de eerste NEC coureur was. Sasha de Vits kwalificeerde zich knap als vijfde voor Walid Soppe op de zesde plaats. Ryan van de Lagemaat behaalde een positieve negende plaats, Ernst Dubbink, Mike Brouwers en Jorel Boerboom behaalden de veertiende, zestiende en zeventiende plaats respectievelijk.

Crashes waren er voor Crash Kevin Orgis en Richard Kerr.

De race voor de British Motostar / ADAC NEC Moto3 GP zal zaterdagmiddag om 14:25 uur van start gaan op het TT Circuit in Assen.

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag