British Superbikes pré-event persconferentie Assen

314
assen
British Superbikes pré-event persconferentie Assen | foto© Miranda Drenth - Drenthfotografie

Dinsdagochtend vond in de Gold Club van het TT Circuit Assen de pré-event persconferentie plaats van de Nederlandse ronde van het British Superbike kampioenschap welke van 30 september tot 02 oktober te gast is op het TT Circuit Assen.

Vanuit Engeland was de grote baas van het British Superbike Championship Stuart Higgs samen met de British Superbike sterren John Hopkins, Jason O’Halloran en Chris Walker Jason aanwezig terwijl via een Skype verbinding de dubbelwinnaar van het afgelopen weekend op Donington Park Shane Byrne het hemd van het lijf werd gevraagd door de presenatatoren Peter Schorer en Jan de Rooy.Naast de buitenlandse gasten waren ook de vaste Nederlandse deelnemers, die elk raceweekend de overstap maken naar Engeland om uit te komen in één van de overige categorieën, aanwezig.

Zo kwamen ook Kevin van Leuven (Superstock 1000), Scott Deroue (Superstock 600), de Moto3 coureurs Jorel Boerboom, Mike Brouwers, Brian Slooten, Tomas de Vries, Tasia Rodink en Moriwaki 250 Junior Cup coureur ruim aan het woord en werd hun gevraagd naar hun verwachtingen voor het evenement in Assen.

Voor zowel Deroue als ook voor Van Leuven wordt hun thuisrace een speciale aangelegenheid aangezien hun eigen Stock klasses niet aan de start verschijnen in Assen. Deroue en Van Leuven maken hierdoor eenmalig de overstap naar de Supersport klasse terwijl Van Leuven ook nog in actie zal komen op zijn vertrouwde Superstock 1000 machine in de gecombineerde ONK Dutch Supersport/Superbike klasse.

“Showdown’
Het wedstrijdweekend op het TT Circuit Assen is na Donington Park het tweede weekend uit de zogenaamde ‘showdown’ een soort van seizoenfinale waarin de beste zes Superbike coureurs strijden tijdens de laatste drie wedstrijdweekenden van het seizoen strijden voor de felbegeerde British Superbike titel.

Shane Byrne komt als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Assen waar hij samen met de overige vijf coureurs, Leon Haslam, Dan Linfoot, James Ellison, Jason O’Halloran en Luke Mossey die zich hebben weten te plaatsen voor de ‘showdown’ op jacht zal gaan naar zoveel mogelijk punten.

Los van deze zes coureurs zijn er zeker nog tien andere coureurs die, nu ze vrijuit kunnen rijden en niet meer in aanmerking komen voor de titel maar zich ongetwijfeld nog wel in de kijker willen rijden om een zo goed mogelijk zitje te scoren voor 2017, in aanmerking komen voor de winst of een podium plaats in één van beide races.

Meer publiek
Het is dit jaar de vijfde keer dat het British Superbike Championship te gast is op het TT Circuit Assen. De vier vorige edities kwamen er zo ronde de 25.000 toeschouwers naar het evenement, een aantal dat volgens serie directeur Stuart Higgs de komende edities zeker nog omhoog kan. Hiervoor denkt de Brit echter wel een vaste Nederlandse coureur nodig te hebben in de British Superbike klasse. Een coureur die de grote baas van het kampioenschap daarvoor op het oog heeft is Scott Deroue.

 

Stuart Higgs

“Je ziet het ook in het World Superbike met Michael van der Mark. Ook hij zorgt voor meer toeschouwers in Assen. Wij hebben Scott Deroue dan ook geadviseerd om volgend seizoen in de Superstock 1000 te gaan rijden. Het is de klasse die net onder de British Superbikes zit. Het is een goede graadmeter voor hem. Het vermogen van de motoren is gelijk. Dus misschien kan Deroue daarna in 2018 doorstromen naar de British Superbikes”, aldus Higgs in een interview na afloop van de persconferentie voor de camera van RTV Drenthe.

 

De Nederlandse ronde van het British Superbike Championship wordt verreden van 30 september t/m 02 oktober op het TT Circuit Assen.

Meer info: www.ttcircuit.com