British Supersport: Benjamin Currie op pole, Van der Sluis zeventiende

17
sluis
Danny van der Sluis | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Benjamin Currie heeft op het TT Circuit Assen de pole gepakt in de British Supersport klasse. Hij was daarbij een fractie sneller dan Keith Farmer en Andrew Irwin. Danny van der Sluis was met de zeventiende tijd de beste Nederlander.

De kwalificatiesessie voor de British Supersport klasse begon op een natte baan, maar doordat het niet meer regende ontstond langzaamaan een droge lijn. Tegen het eind van de sessie was het TT Circuit droog genoeg om echt snelle tijden neer te zetten.

Benjamin Currie en klassementsleider Keith Farmer staken elkaar ronde na ronde naar de kroon, maar uiteindelijk was het de Kawasaki-coureur die met een tijd van 1.41.840 de pole naar zich toe wist te trekken. Hierbij hield hij Farmer op 0.027 seconden achterstand. Andrew Irwin zette de derde tijd neer, maar hij kijkt al naar een achterstand van 0.7 seconden aan.

De beste Nederlander in de British Supersport was Danny van der Sluis. Na een lastige openingsfase in de natte omstandigheden kwam de coureur uit Staphorst beter in zijn ritme en haalde hij met zijn tijd van 1.47.7 de zeventiende startplaats. Tomás de Vries zette de 21e tijd neer, Joris Lentfert was 23e en Nick Vlaar kwam tot de 28e tijd.

 

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag