British Supersport: Winst voor Benjamin Currie in verregende sprintrace Assen

25
Benjamin Currie
Benjamin Currie aan de leiding |foto:© Racesport.nl - Jan Timmerman

Benjamin Currie heeft de sprintrace voor de Dickies British Supersport op het TT Circuit Assen gewonnen. De Brit hield Andrew Irin en Luke Jones achter zich. Danny van der Sluis was op de zestiende plaats de snelste Nederlander. 

De sprintrace van de British Supersport werd met twee ronden ingekort doordat hevige regenval voor uitloop in het programma zorgde. een kwartier na de oorspronkelijke starttijd waren de omstandigheden echter goed genoeg om de race aan te vangen.

In de eerste bocht ging het al mis voor de leider in het kampioenschap Keith Farmer. Hij raakte na een touche buiten de baan en viel ver terug. In de Strubben verloor hij vervolgens de grip aan de achterkant  en werd met een highsider van zijn machine geworpen. Farmer kon in de Sprintrace zijn kampioenschap veilig stellen, maar moet nu wachten tot zondag. Ook voor Tomás de Vries was de wedstrijd na een crash in de eerste ronde al snel voorbij.

Vooraan nam polesitter Benjamin Currie de leiding over en reed vervolgens een ruime voorsprong bijeen. De Kawasaki-coureur kwam uiteindelijk met een voorsprong van bijna zes seconden als winnaar over de streep.

In de strijd om de tweede plaats had Luke Jones enkele ronden de overhand op Andrew Irwin maar halverwege de wedstrijd kwam de Kawasaki-rijder echter langszij. Jones had vervolgens geen antwoord en omdat het gat met de achtervolging groot genoeg was nam hij genoegen met de derde plaats en mocht Irwin de tweede plaats voor zijn rekening nemen.

David Allingham leek halverwege de wedstrijd op weg naar de vierde plaats, maar een crash maakte een einde aan zijn ambities. Ook Jack Kennedy ging in gevecht met Daniel Drayton onderuit en verloor daarmee de kans om de vierde plaats in het kampioenschap over te nemen.

Voor de Nederlanders was er helaas geen succes. Danny van der Sluis kende een moeilijke openingsfase en kwam uiteindelijk net buiten de punten op de zestiende plaats over de streep. Nick Vlaar finishte twee plaatsen achter hem op de achttiende positie en Joris Lentfert sloot de wedstrijd af als twintigste.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag