Bryan Schouten IDM Superstock 600 kampioen

145
schouten
Bryan Schouten op weg naar de titel | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters)

Bryan Schouten deed deze zondagmiddag in Hockenheim wat hij moest doen. De MVR rijder reed een bekeken race, finishte als vierde, en pakte daarmee de Superbike IDM Superstock 600 titel. De race werd overigens gewonnen door Thomas Gradinger die daarmee de dubbel pakte op het circuit in Baden-Würthenberg.

Vooraf was de opdracht duidelijk. Als Schouten bij de eerste vier zou finishen was de titel altijd binnen. Zijn enig overgebleven concurrent, Christian Stange, moest uiteraard vol voor de overwinning gaan.

Stange vertrok ook als snelste en kwam als koploper uit de eerste ronde gevolgd door Gradinger, Prokop, Wahr en Schouten. In de tweede ronde ging Stange echter in de fout waardoor hij terugviel tot achter Schouten.

Gradinger nam daarmee de kop over en wist gedurende de race een gaatje te slaan naar Janusz Prokop die op zijn beurt weer een gaatje wist te slaan naar Kevin Wahr, Bryan Schouten en Christian Stange.

Op tweederde van de race schoof Stange weer voorbij aan Schouten waardoor de beide titelkandidaten op de vierde en vijfde plaats kwamen te rijden. Direct daarop ging Stange echter weer in de fout waardoor hij terugviel naar de achtste plaats.

Gradinger won vervolgens gedecideerd de race voor Prokop en Wahr. Bryan Schouten finishte keurig als vierde voor Jonas Geitner, Marc Buchner en Christian Stange. Daarmee gaat de titel definitief naar Bryan Schouten die uiteraard samen met zijn MVR Racing team dolblij was met de titel.

In de ONK wedstrijd leek de zege lang naar Lesley ten Tusscher te gaan. De Erison Suzuki rijder kwam echter twee ronden voor het einde niet meer door waardoor Bobby Bos er met de zege vandoor kon gaan.

Bos kende tot dusver een seizoen met behoorlijk veel pech en deze zege maakt het seizoen in elk geval nog een beetje goed. Sander Claessen pakte de tweede plaats in de ONK race terwijl de Zweed Jimmy Gallros als derde het ONK podium mocht beklimmen. Koen Meuffels ging in deze race niet van start. De Brabander ging helaas al in de opwarmronde onderuit.

 

Tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM & ONK Hockenheim