Bryan Schouten keert terug in IDM Supersport 600

135
schouten
Bryan Schouten- Honda CBR1000RR | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Bryan Schouten keert tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen terug in de IDM Supersport 600 klasse. De Nederlander, 2016 IDM Supersport kampioen, zal als vervanger op treden van de geblesseerde Christian Stange binnen Team Webers Motos Racing.

Het kan af en toe raar lopen in de racerij, en daar kan Bryan Schouten sinds kort over meepraten. Schouten kende een geweldig 2016 seizoen, een seizoen dat hij in Hockenheim bekroonde met de IDM Supersport titel. Na het behalen van deze titel verliep de winterperiode vervolgens niet helemaal volgens plan. Ondanks het behalen van de prestigieuze Duitse Supersport titel kon Schouten geen nieuw zitje vinden voor dit seizoen.

De coureur uit Zevenbergen besloot vervolgens zijn helm aan de wilgen te hangen en organiseerde vervolgens in maart van dit jaar voor zijn trouwe sponsors en supportersschare een afscheidsfeestje. Nog nagenietend van het afscheidsfeest ging echter de telefoon in huize Schouten. Ten Kate Racing Products was op zoek naar een testcoureur voor de nieuwe klantenversie van de Honda CBR1000RR. Een paar dagen later reisde Schouten af naar het Overijsselse Nieuwleusen en was de deal een feit. De afgelopen twee maanden werd er al regelmatig getest en werd er zelfs deelgenomen aan de eerste twee NK SuperCup 1000 wedstrijden van de OW Cup.

Nadat het nieuw opgezette IDM onlangs op het Nürburgring circuit onlangs van start ging zonder de kampioen van 2016 bleek ook de vice-kampioen van het afgelopen seizoen Christian Stange verre van fit aan de start te hebben gestaan op het historische circuit in de Eifel. Ondanks dat Stange twee keer als tweede wist te finishen bleken de verwondingen die hij een aantal dagen voor het openingsevenement had opgelopen toch ernstiger te zijn dan in eerste instantie werd gedacht.

Stange, die vlak voor de start van het seizoen bij een highsider tijdens een Supermoto training zijn pols blesseerde, had tijdens de eerste races van het seizoen zoveel pijn dat er besloten werd om zich na afloop van het weekend opnieuw te melden in het ziekenhuis. Bij dit onderzoek bleek dat Stange een breuk in zijn linkerpols ( scaphoid – handwortelbeentje) had overgehouden aan zijn trainingsongeval. Een hele vervelende blessure die een lange hersteltijd vergt.

Na deze tegenslag pakte teambaas Emil Weber de telefoon om contact op te nemen met Schouten. Na van de eerste schrik bekomen te zijn nam Schouten contact op met Ten Kate Racing product om het aanbod te bespreken. De mannen uit Nieuwleusen legden de coureur uit Zevenbergen vervolgens geen strobreed in de weg waarna de deal met Weber snel beklonken was.

Schouten zal  in het weekend van 8 en 9 juli tijdens de tweede IDM wedstrijd van het seizoen in het Belgische Zolder voor de eerste keer de snelle Kawasaki ZX-6R van Team Webers Motos Racing gaan bemannen. Of er na de wedstrijden in Zolder nog meer optredens zullen volgen is nog niet bekend en afhankelijk van het herstel van de geblesseerde Stange.

Alvorens het zover is zal Schouten zaterdag 3 juni nog in actie komen op de Ten Kate Racing Products Honda CBR1000RR tijdens de derde OW Cup wedstrijd van het seizoen in Assen.

Zo neem je afscheid als actief motorcoureur en een paar dagen later zit je al weer op de motor, in twee verschillende kampioenschappen, twee verschillende categorieën en op twee totaal verschillende motoren! Het kan soms raar lopen in de racerij,………. vraag het maar aan Bryan Schouten, ook hij kan er sinds kort over meepraten.

 

Handige links OW Cup 03 – TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag