BSB: BSB: Byrne en Laverty winnen op Knockhill

63

De vijfde ronde van het Brits Superbike kampioenschap vond afgelopen weekend plaats op het in Schotland gelegen Knockhill. Hier wisten Shane Byrne en Michael Laverty de twee races te winnen. Hill gaat aan de leiding in het klassement.

<strong>Race 1</strong><br /> Voor de eerste race had Tommy Hill zich op pole weten te kwalificeren en hij had Michael Laverty en Josh Brookes naast zich staan. Het was echter niet Hill die de holeshot had want dat was Laverty, de Samsung Honda rijder nam bij de start de leiding voor Shane Byrne en Hill met daarachter Brookes en Ian Lowry.<br /> <br /> Deze volgorde bleef de eerste vier ronden hetzelfde maar daarna wist Byrne in de eerste bocht Laverty te passeren. Een ronde later wist ook Hill langs Laverty te komen. De volgorde van de eerste vier bleef de rest van de race hetzelfde maar de drie kopmannen wisten vanaf de 14e ronde wel afstand te nemen van vierde man Brookes.<br /> <br /> Uiteindelijk was het Byrne die op iets meer dan een seconde voor Hill als eerste over de finish kwam met vlak daarachter Laverty als derde. Brookes werd op 8,4s gereden en werd vierde voor Tommy Bridewell, Noriyuki Haga, Alastair Seeley, Graeme Gowland, Alex Lowes en Michael Rutter.&nbsp; Lowry, die lange tijd kans maakte op een van de podiumposities, ging in de 14e ronde ronderuit.

<strong>Race 2</strong><br /> Voor de tweede race mocht Hill, dankzij zijn snelste ronde in de eerste race, wederom vanaf pole vertrekken, nu had hij Byrne en Laverty naast zich staan. Hill had nu wel een goede start en pakte de leiding voor Byrne en Lowry gevolgd door Laverty en Brookes. <br /> <br /> Laverty wist in de eerste ronde langs Lowry te komen en in de derde ronde was Byrne aan de beurt. Laverty begon daarna de druk op te voeren bij Hill en deed in de zesde ronde een eerste poging om de Swan Yamaha rijder te passeren, Hill sloeg echter meteen terug. In de twaalfde ronde slaagde Laverty er wel in om Hill te passeren.<br /> <br /> Hill kwam hierna meteen onder druk van Byrne te staan, de Rapid Solicitors Kawasaki rijder sloeg een ronde later toe en zo was Hill in twee ronden twee posities verloren. Eenmaal voorbij Hill slaagde Byrne er niet in om het kleine gaatje naar Laverty dicht te rijden. Door achterblijvers werd het gaatje ook nog iets groter en zo was het Laverty die na 30 ronden de winst in de tweede race wist te pakken.<br /> <br /> Byrne volgde op 0,765s en Hill kwam pas drie seconden achter Laverty als derde over de finish vlak voor Brookes op de Tyco Suzuki. Daarna was er een groot gat naar vijfde man James Westmoreland en Tommy Bridewell. Alastair Seeley, Alex Lowes, Graeme Gowland en Ian Lowry maakten de top tien vol.<br /> <br /> In de stand om het kampioenschap heeft Hill de leiding weer teruggenomen van Brookes, Hill stata nu met 159 punten op kop voor Byrne (153), Brookes (15), Laverty (122) en Lowry (79).<br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_05_knockhill-race1.pdf">Race 1</a> | <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_05_knockhill-race2.pdf">Race 2</a> | <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_05_knockhill-stand.pdf">Stand</a><br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fbsb-byrne-en-hill-winnen-op-knockhill-%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F29998%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>